Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NADAMO SE DA ĆEMO GA NAĆI” Potraga za dječakom (6) iz Žepča nastavlja se duž rijeke Bosne (VIDEO)

Hronika
Autor:

Foto: E.M./Klix/RAS Srbija

Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je juče upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, nastavlja se jdanas nizvodno duž korita rijeke Bosne.

– Pošto je velika rijeka Bosna teško je tražiti samo sa ljudstvom na samoj vodi. Proći će i čamci uz obalu, nekih deset do dvadeset kilometara, zavisno od toga koliko je pristupačan teren. Ekipa koja koja će tražiti uz samu obalu će se zavlačiti skroz do same vode, ulaziće i u vodu na mjestima koja su sumnjiva, koja su plitka, jer Bosna je od sinoć opala 30 cm. Nadamo se da ćemo pronaći dječaka u plitkom dijelu Bosne – rečeno je GSS Žepče, prenosi Avaz.

Jučerašnja cjelodnevna pretraga korita nabujalog potoka, aktivnosti mještana, ali i drugih službi za spasavanje nije dala rezultate koji bi smanjili bol i tragediju koja je pogodila porodicu dječaka, prenosi Klix.

Akcija potrage biće nastavljena i danas, a tokom akcije pretraživaće se obale rijeke Bosne nizvodno prema Žepču, kao i potraga u čamcima na vodi.

U potragu su juče bili uključeni članovi Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalna i Federalna uprava civilne zaštite, mještani, SNIK Atom iz Zavidovića te GSS Žepče. Iako je potraga od spasilačkih ekipa završena predveče, članovi porodice pretraživali su teren do kasno u noć, dok se nastavak akcije uz podršku svih spasilačkih službi očekuje već danas.

Bicikl pronađen nedaleko od mjesta gdje je dječak upao u nabujali potok, u toku opširna potraga

Prilikom pretrage obala rijeke Bosne mještani su detaljno pregledali obale do mjesta Želeća koje je od Begovog Hana udaljeno nešto više od osam kilometara.

Begov Han je u šoku nakon jučerašnjeg događaja, a zbog teškog stanja roditelji nesrećnog dječaka su zadržani u zeničkoj bolnici.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO