Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Nadogradnja Vindousa 10 donijela neočekivane probleme

Digitalna Srpska
Autor:

Foto: Peter Steffen/EPA

Nadogradnjom operativnog sistema obično se “krpaju” bezbjednosni propusti, popravljaju postojeći problemi, dodaju novce opcije i slično, ali s apdejtom i promjenama u softveru uvijek postoji mogućnost pojavljivanja novih i dotad nepostojećih problema.

Upravo to se dogodilo nakon što je “Majkrosoft” prošle sedmice nadogradio Vindouse te se čini da je napravljen korak naprijed, a dva nazad.

Nakon ranije nadogradnje operativnog sistema, korisnici su počeli prijavljivati probleme s Kortanom i opterećenjem procesora prilikom korištenja tog glasovnog asistenta.

S najnovijom nadogradnjom Vindousa 10, “Majkrosoft” je riješio taj problem tako da Kortana više ne crpi previše procesorske snage, no korisnici su počeli prijavljivati nove probleme koji im se javljaju prilikom korištenja operativnog sistema.

Najozbiljniji se čine problemi s “Intelovim” mrežnim hardverom koji utiču na povezanost putem vajfaja i Eterneta (navodno je riječ o kompjuterima s matičnim pločama MSI-a i Gigabita). Korisnici koji su o ovom problemu pisali na forumima i društvenim mrežama naglašavaju kako se čini da je jedino rješenje potpuna deinstalacija posljednjeg apdejta.

Još jedan problem s kojim su se suočili gejmeri koji uživaju u naslovima poput Apex Legendsa, Overwatcha, PlayerUnknown's Battlegroundsa i World of Warcraft Classica jeste zvuk u tim igrama. U odnosu na razdoblje prije nadogradnje, zvuk je tiši i drugačiji, što gaejmerima kvari iskustvo igranja. Takođe, dio korisnika prijavo je probleme s akcijskim centrom i pretraživanjem iz startnog menija.

Za rješavanje problema sa zvukom “Majkrosoft” je ponudio privremeno rješenje, koje možete potražiti ovdje, te su najavili da rade na rješenju koje bi moglo biti dostupno krajem mjeseca.

Nadamo se da će se s nadolazećim apdejtom riješiti svi navedeni problemi te da se neće pojaviti neki novi, kao što je to bio slučaj s nadogradnjom objavljenom prošlog utorka, piše Tech Radar.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO