Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAELEKTRISANA ATMOSFERA Zbog ovoga je Novak Đoković ispao sa turnira i IZGUBIO PRVO MJESTO

Sport
Autor:

Foto: Will Oliver/EPA

Novak Đoković je poražen od Rodžera Federera sa 6:4, 6:3 i tako završio takmičenje na Završnom turniru u Londonu. Zbog čega, šta je sve to uzrokovalo rano ispadanje.

Bila je ovo prava gladijatorska borba, u maniru starog Rima, ali na Ostrvu. Jer se znalo ko izgubi – on je pogubljen, završava turnir i vraća se kući (u Novakovom slučaju pripremi za Dejvis kup sa Srbijom). Šteta, mogao je Đoković da napravi još bolje rezultat, ali koji su to uzroci doveli do ovog kraha.

Prosto atmosfera je bila previše naelektrisana! Navijači ne samo da su bili uz Federera, nego su se trudili da isprovociraju srpskog asa. Ne zvižduci ili nedostatak aplauza za dobre poteze. Ne. Tu je bilo i uzvika: Vamos, Rafa! (Idemo Rafa!) neposredno prije Novakovog servisa. Nakon jednog od njih je srpski as napravio duplu servis grešku, pa je pogledao ka sudiji. On je samo opomenuo navijače i pokazao da se nastavi dalje.

Oni jesu nastavili dalje, ali po svom. Svim srcem uz Federera i povremeno peckanje Novaka.

Đoković je osam godina zaredom igrao barem finale ovog turnira! Osam godina je impozantnatan niz, ali mu je nažalost došao kraj. I taj pritisak vrhunskih rezultata i velikih uspjeha mu je sada bio teg oko vrata. I to se vidjelo od samog od početka.

Novak je bio baš, baš nervozan, nije uspevao da se poveže. Uostalom broj duplih servis grešaka govori više od bilo kog drugog podatka (tri). Kada takva veličina greši pri prvom udarcu, pa, sve je jasno. Osvojio je tek 44, naspram Rodžerovih 67 poena.

Čini se da nije bio problem u nekoj povredi već u činjenici da se Novak ne osjeća prijatno na terenu iz kog razloga, otvoreno je pitanje. Nije bio fokusiran na teren i to je učinilo da ide na prerani odmor.

Bekhend i forhend nisu djelovali onako dobro kao na grend slem turnirima, prosto djelovalo je da nedostaje ta prava emocija. Da se Novak ne osjeća prijatno, ali ima mnogo vremena da se ispravi ova greška.

Novak se ovim porazom oprostio od prvog mjesta na ATP listi, a Rafi je nesumnjivo laknulo. Jedina dobra stvar u svemu ovome je što sada može da se odmori i dobro pripremi za Dejvis kup, u slučaju da je to neka prava utjeha.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO