Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NAGRADA” ZA DOBRO DJELO Zaustavio automobil da pomogne čovjeku, pa dobio KAZNU OD POLICIJE

Svijet
Autor:

Foto: Wikipedia

Vozač koji je zaustavio automobil da pomogne čovjeku kojemu je pozlilo na ulici, dobio je kaznu za nepropisno parkiranje. Žalio se policiji, a onda uputio pismo medijima.

– Dana 27. jula privremeno sam parkirao automobil pored opatijske tržnice i upalio četiri žmigavca jer sam izašao pomoći čovjeku koji se srušio pored trgovine. To sam učinio s još nekoliko ljudi koji su se tamo našli. Podigli smo gospodina kojem je pozlilo i pokušali ga dovesti do njegova automobila.

Međutim, ponovo je ostao bez svijesti te smo odlučili pozvati Hitnu pomoć. Sve to događalo se u vremenskom periodu od 20 minuta do pola sata. Kada je Hitna pomoć stigla i preuzela brigu o gospodinu za kojeg sam kasnije saznao da ima šećernu bolest, vratio sam se do svog vozila. Na vjetrobranskom staklu našao sam kaznu za pogrešno parkiranje, a policajac koji ju je ispisao bio je kraj vozila – stoji u pismu Darija Komarca Novom listu.

Kaže da je razlog zbog kojeg je nepropisno parkirao odmah objasnio policajcu. – Međutim, objasnio mi je da ne može poništiti kaznu, već da to može samo načelnik saobraćajne policije u Opatiji. Dva dana kasnije, odnosno radni ponedjeljak, 29. juli, došao sam u Policijsku stanicu Opatija. Na dežurnom šalteru su mi rekli da načelnika nema i uputili me na pomoćnika saobraćajne policije kojeg nisam mogao dobiti jer je bio na sastanku. Dežurni policajac mi je rekao da se o svemu pismeno izjasnim i dostavim prigovor u pisarnicu.

Znači, od samog početka su me “vozali”, trošim svoje vrijeme i novac na plaćanje parkiranja pored policijske stanice. Na kraju svega, zbog činjenice da sam priskočio u pomoć čovjeku, dobio sam kaznu od 500 kuna, odnosno moj prigovor nije prihvaćen – ogorčeno je zaključio čovjek.

U kratkom policijskom odgovoru na podneseni prigovor Komarca piše sljedeće: “Obavili smo uvid u cjelokupni predmet te utvrdili da je neposrednim zapažanjem policijskog službenika utvrđeno da ste počinili saobraćajni prekršaj za koji se prijavljujete te ne smatramo opravdanim navode u vašem prigovoru. Na uručenom Vam obavještenju o počinjenom prekršaju navedeno je u kojem roku i na koji način možete platiti navedeni novčani iznos od 500 kuna”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO