Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAGRADE ZA NAJBOLJE Promovisana 322 kadeta 20. klase Policijske akademije (FOTO, VIDEO)

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Svečana promocija 322 kadeta 20. klase Jedinice za policijsku obuku – Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske održana je danas u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke.

Kadeti su prvu fazu obuke u trajanju od šest i po mjeseci prošli u Policijskoj akademiji, potom šest mjeseci u policijskim upravama, a završna faza obuka je obavljena na Policijskoj akademiji.

Odlukom ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača za postignute rezultate u učenju i vladanju satom sa posvetom nagrađeni su Obrad Vuković, Slađana Tomović i Danka Jovanović, koji su imali prosječnu ocjenu pet.

Tri najbolja kadeta u ovoj klasi, odlukom ministra, nagrađena su i mogućnosti da izberu organizacionu jedinicu MUP Srpske u koju će biti raspoređeni.

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje MUP Srpske Mile Šikman rekao je novinarima da je obuka kadeta trajala 13 i po mjeseci tokom kojih su savladali teorijsku i praktičnu nastavu, te stekli znanja i vještine naophodne za obavljanje policijskog posla.

– Primijenili smo novi i savrmeni nastavni plan i program. Sigurni smo da su MUP, a time i Republika Srpska dobili generaciju dobro obučenih i osposobljenih policijskih službenika. To je najbolja garancija zaštite ustavnog poretka i bezbjednosti građana i njihove imovine – istakao je Šikman.

Kadeti pjevaju "Pukni zoro"

Kadeti Policijske akademije MUP RS zapjevali „Pukni zoro“ na svečanoj promociji

Gepostet von Srpskainfo.com am Freitag, 6. Dezember 2019

Najbolji kadet 20. klase Obrad Vuković rekao je da je poslije završetka studija na beogradskom univerzitetu došao u Policijsku akademiju sa željom da postane policajac.

– Čast i zadovoljstvo mi je da radom u službi predstavljam MUP i Republiku Srpsku. Daću sve od sebe da bude očuvana bezbjednost naših građana, a siguran sam da će to učiniti i moje kolege – istakao je Vuković, koji je trenutno raspoređen u Policijsku stanicu Lauš u istoimenom banjalučkom naselju.

Slađana Tomović, koja je raspoređena u istu policijsku stanicu, izjavila je da joj je zadovoljstvo nositi uniformu MUP Srpske.

– Očekujem da ćemo svi koji smo danas promovisani ovaj posao raditi časno i ponosno do kraja života – rekla je Tomovićeva.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor Policije Darko Ćulum.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO