Kultura

NAJAVA NOVOG ALBUMA Kolja objavio singl “Svaku noć je isti mrak”

Banjalučki muzičar Nikola Pejaković Kolja objavio je singl i video spot “Svaku noć je isti mrak”, kao najavu novog albuma “4 prsta” koji će početkom ljeta objaviti promoterska kuća “Long Play” iz Beograda.

NAJAVA NOVOG ALBUMA Kolja objavio singl “Svaku noć je isti mrak”
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Spot je u režiji Petra Pašića snimljen prošle godine u čuvenom hotelu Bristol u Beogradu, jer je po Koljim riječima zadržao izgled i šmek nekog prošlog vremena, ima patinu i vizuelno je bio zanimljiv, piše portal Bosonoga.com.

Vremena se mijenjaju, ali problemi ostaju isti. I uvijek su isti. Mrak je uvijek mrak, zlo je uvijek zlo. Pred nama uvijek ista odluka – ili vjera ili večera. Ostalo su nijanse… govore stihovi u pjesmi “Svaku noć je isti mrak” koja je jedna od svega dvije pjesme na nadolazećem albumu na kojima svira stari Koljin prateći bend “Grobovlasnici “ (Voja Aralica – gitara, Ivan Aleksijević – klavir, Dejan Momčilović – bubanj, Nikola Usanović – bas i Dario Gajić – akustična gitara ). Ostalih 17 pjesama albuma “4 prsta” Kolja je snimio sa bendom u nešto drugačijoj postavi, a spot simbolički kroz prizore ručka pokazuje prisnost koja je vladala u odnosu Kolje i “Grobovlasnika”.

– Pa, bend je zavjerenička stvar. Priča o nekoj vrsti ljubavi i zajedništva kroz muziku. Ručak za stolom, kao neka porodica, dobra je slika i objašnjava taj odnos. Moj bend više ne nosi ime “Grobovlasnici”, niti “Smak Bijelog Dugmeta”. Ovo je relativno nova postava i okupljena je oko novog albuma koji se zove “4 prsta”. Tako da bi se, ako bi se tražilo ime, mogli nazvati Kolja i “4 prsta” – kaže poznati muzičar, režiser i scenarista.