Kultura

NAJBOLJI FILOZOFSKI ESEJ Marko Rosić pobjednik konkursa Udruženja „Sofia“

Pobjednik nagradnog konkursa za najbolji filozofski esej 2020. godine je Marko Rosić, učenik IV-og razreda Gimnazije Mrkonjić Grad.

NAJBOLJI FILOZOFSKI ESEJ Marko Rosić pobjednik konkursa Udruženja „Sofia“
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Na konkursu za najbolji filozofski esej koje je raspisalo Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia, u saradnji sa Noemom, časopisom za društvenu i humanističku misao, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, učestvovati su mogli srednjoškolci i studenti koji su državljani BiH, te dobiti nagradu, novčanu u iznosu od 100 konvertibilnih maraka i objavljivanje rada u časopisu Noema.

Konkurs je objavljen povodom Međunarodnog dana filozofije, koji se obilježava svakog trećeg četvrtka u novembru, a ove godine pada na 19. novembar.

– Autor najboljeg eseja će u toku dana primiti telefonski poziv, tokom kojeg ćemo se dogovoriti o načinu uručivanja prve, novčane nagrade, a za objavljivanje rada u časopisu Noema biće upućen naknadno. Eseje smo ocjenjivali bodovanjem, te šifrirano, tako da nije bilo mjesta ličnim uticajima, a bodovnu rang-listu možete pogledati u nastavku – rekli su iz Udruženja.