Sport

Najbolji mladi svjetski kajakaši i kanuisti dolaze u Banjaluku

Kajak kanu klub “Vrbas m:tel” domaćin je ICF Svjetskog prvenstva, za juniore i seniore do 23 godine, u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka-Vrbas 2019” koje će biti održano od 25. do 28. jula 2019. godine.

Najbolji mladi svjetski kajakaši i kanuisti dolaze u Banjaluku
FOTO: FACEBOOK

Pripreme za organizaciju još jednog velikog takmičenja uveliko teku , a Banjaluke će, ponovo, da bude svjetska prestonica kajakaškog sporta.

Ponosni smo što nam je Svjetska kajakaška federacija ponovo ukazala povjerenje i što ćemo, i ove godine biti domaćini velikog takmičenja. Banjaluka i rijeka Vrbas postali su svojevrsni brend u svijetu kajaka i nadamo se da ćemo i ovaj put da budemo dostojni domaćini i da će svi učesnici biti zadovoljni organizacijom – poručio je Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba “Vrbas m:tel”.

Među više stotina takmičara, čast domaćina na rijeci Vrbas braniće Dušan Mačkić, Anes Šudić, Dragan Preradović i Lejla Slipić.

Foto: facebook/privatna arhiva
Foto: facebook/privatna arhiva

– Odlično smo trenirali u minulih nekoliko mjeseci i vjerujem da ćemo na “domaćem” terenu da ostvarimo dobar rezultat, ali neće biti nimalo lako. Na rijeku Vrbas dolaze najbolji mladi kajakaši planete, ali to nam je samo motiv više da na svojoj stazi pokažemo sve što znamo. Ne želim da obećam ništa više, sem da ćemo zaista dati sve od sebe – rekao je Dušan Mačkić koji se u ovoj takmičarskoj godini može pohvaliti sa nekoliko odličnih rezultata, a trenutno je prvoplasirani u generalnom poretku ECA Eurokupa za juniore.

U Banjaluku su već pristigli takmičari iz deset zemalja, a konačan broj reprezentacija koje će da nastupe na ICF Svjetskom prvenstvu za juniore i seniore do 23 godine, u kajaku i kanuu “Banjaluka-Vrbas 2019” biće poznat do utorka, 23. jula kada će biti održana i press konferencija u ljetnoj bašti motela “Orthodox” sa početkom u 11.00 časova.

U Banjaluku je stigao i Zlatan Ibrahimbegović, prvi banjalučki kajakaš koji je nastupio na Olimpijskim Igrama (Minhen, 1972. godine), a trenutno je jedan od trenera u reprezentaciji Australije.