Zabava

NAJFATALNIJA ŽENA SVIJETA NAPUNILA 56 Njenu filmsku karijeru obilježile su ULTRA BEZOBRAZNE SCENE

Italijanska glumica Monika Beluči danas slavi 56. rođendan. Možda se standardi i proporcije idealnog ženskog tela mijenjaju, ali je ona bila i ostala sinonim za ljepotu u suštinskom značenju te riječi.

NAJFATALNIJA ŽENA SVIJETA NAPUNILA 56 Njenu filmsku karijeru obilježile su ULTRA BEZOBRAZNE SCENE
FOTO: SEBASTIEN NOGIER/EPA

Smatraju je jednom od najfatalnijih žena svijeta, a njena čaroba harizma i seksepil veći su samim tim jer živimo u doba ljepote koja se “kupuje” kod plastičnog hirurga.

Monikina ljepota je ona koja je rezultat samo i isključivo prirode, i do današnjih dana ostalo je tako – glumica nije dozvolila da potpadne pod uticaj trendova, već je dozvolila sebi da stari dostojanstveno i sa stilom, i da nosi svoje godine sa ponosom.

Na studijama je radila kao manekenka da bi sebi obezbijedila pristojan život, ali je njena karijera krenula vrtoglavo uzlaznom putanjom. U Milanu je uspostavila saradnju sa tada nepoznatim dvojcem – Dominikom i Stefanom i postala zaštitno lice njihovog brenda “Dolce&Gabbana”, a te crno-bijele fotografije pokorile su svijet – i njeno lice više nikada nije mogao da zaboravi.

Monika je postala evropska zvijezda u svijetu mode, ali željela je više… Počela je da niže uloge u italijanskim i francuskim filmovima, ali režiseri su joj uvijek poklanjali pažnju uglavnom zbog ljepote, i uglavnom njene role nisu prolazile zapaženo. No, ulogama u filmovima “Apartman” i “Doberman” to se promijenilo, postala je prepoznatljivo lice, i dobila priznanje za najperspektivniju glumicu.

Svjetsku slavu donio joj je kultni film “Malena” kada se za vijek vijekova pozicionirala na nebu Holivuda, ali i cijelog svijeta.

Godinu dana prije ove uloge stala je i na ludi kamen sa francuskim kolegom Vensanom Kaselom. Brak sa Kaselom koji su mnogi opisivali kao brak “ljepotice i zvijeri” potrajao je 14 godina, a par ima i dvije kćerke – Devu i Leoni.

Inače, popularna glumica je 2015. bila i najstarija Bondova djevojka i partnerka četiri godine mlađem Danijelu Krejgu, a zanimljivo je da je 2016. postala posebno interesantna našoj publici s obzirom da je bila jedna od protagonistkinja filma “Na mliječnom putu” Emira Kusturice.

Tokom karijere nije se libila da pokaže svoje čari i golo tijelo na filmu, te su neke njene scene zaista nezaboravne… Teško da bi joj ijedan muškarac odolio, te nije ni čudo da je zavela 18 godina mlađeg umjetnika Nikolas Lefebvrea sa kojim je već tri godine u srećnoj vezi, piše Blic Žena.