Svijet

NAJGORI PO SMRTNOSTI U SVIJETU Ova zemlja muku muči sa koronom uprkos STROGIM MJERAMA

U Sloveniji je od posljednjeg presjeka potvrđeno 2.226 novih slučajeva kovid-19, a u istom periodu od posljedica bolesti umrle su 43 osobe, prenosi agencija STA.

NAJGORI PO SMRTNOSTI U SVIJETU Ova zemlja muku muči sa koronom uprkos STROGIM MJERAMA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je treći najveći broj novozaraženih u Sloveniji od početka pandemije, kako izvještava Hina.

Više od 2.000 novih slučajeva kovid-19 potvrđeno je među 8.063 testiranih uzoraka, odnosno u 27,6 odsto slučajeva, prenosi STA.

Broj hospitalizovanih pacijenata smanjen je za dva na 1.297, nakon što je juče sa liječenja otpušteno 113 pacijenata, dok je broj pacijenata na odjeljenjima za intenzivnu njegu opao za dva na 202, prenosi STA.

FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U Sloveniji je do danas zaraženo preko 69.000 ljudi, dok je od posljedica bolesti ukupno preminulo 1.199.

Mediji navode da je po međunarodnim podacima Slovenija na prvom mjestu po mortalitetu među oboljelima u svijetu u posljednjih sedam dana.

Pročitajte još

Stanje u bolnicama koje primaju covid bolesnike i dalje je ponegdje kritično i u nekima su kapaciteti smještaja već popunjeni, pa se oboljeli premještaju u one koje još imaju slobodnih postelja.

Vlada Slovenije donijeće u četvrtak odluku o novim epidemiološkim mjerama, a krizni štab predlaže da se sve restriktivne mjere produže i na sljedeću nedjelju, prenosi Hina.

Restkriktivne mjere su u Sloveniji na snazi već skoro mjesec dana, a neki smatraju da bi trebalo da budu produžene do kraja godine, uprkos mišljenjima da je dostignut tzv. “plato” drugog talasa epidemije.

Slovenački premijer Janez Janša danas će u parlamentu predstaviti novi zakonski paket pomoći za krizu izazvanu korona virusom, prenijela je Hina.