Društvo

Najjače NEPOGODE tokom dana pogodiće ove 3 regije: Očekuje se olujni vjetar i OBILNE PADAVINE u veoma kratkom roku

Republički hidrometeorološki zavod izdao je za ovaj vikend upozorenje na lokalne nepogode uz jače padavine i olujni vjetar na širem području oko Doboja, u Posavini i Semberiji.

Najjače NEPOGODE tokom dana pogodiće ove 3 regije: Očekuje se olujni vjetar i OBILNE PADAVINE u veoma kratkom roku
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako su naveli iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas se nastavlja vruće vrijeme, ali će tokom popodneva biti nestabilno uz pljuskove sa grmljavinom na sjeveru i sjeveroistoku. Očekuju se i lokalne nepogode uz jače padavine u kratkom periodu, jaki do olujni udari vjetra i pojava grada ponegdje.

Najjače nepogode uz mogućnost olujnog vetra i većeg grada očekuju se na sjeveroistoku, odnosno na široj regiji oko Doboja, u Posavinu i Semberiji.

Pročitajte još

Nestabilno vrijeme nastaviće se sutra, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, te dodaju da se tokom popodneva na istoku očekuju jači pljuskovi uz obilnije padavine u kratkom periodu i moguću pojavu grada. Kako ističu, do večeri će se jači pljuskovi proširiti ka sjeveru.

Zbog obilnih padavina u kratkom periodu mogući su problemi sa oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama, ističu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu