Magazin

Najljepša biblijska imena za dječake: Roditelji ih rado biraju za svoju djecu, a evo koja su njihova značenja

Imena inspirisana ličnostima koje se navode u Starom i Novom zavjetu sve su popularnija u posljednje vrijeme, a mladi roditelji ih rado biraju za svoju djecu.

Bebe
FOTO: SRNA

Ovo su tri muška imena čija popularnost ne prolazi već vijekovima, a evo kakvo značenje imaju:

Pavle

Značenje imena Pavle je “mali; sitan; niskog rasta”, pa se obično ovo ime daje onim dječacima koji su na rođenju ili manje tjelesne mase ili koji su pak rođeni “prije vremena”, pa tako ime Pavle znači “onaj koji je sitne građe”; “onaj koji je nizak”; “muškarac koji je mali rastom”.

Gavrilo

Pročitajte još

Preneseno značenje imena Gavrilo je obično istovjetno kao i originalni ili “bukvalni” transkript riječi “gabriel”, pa se daje onoj muškoj djeci koja treba da budu – “jaka ili snažna”; “moćni ili veliki ljudi”; “oni koji su snažni i kojima je Bog dao snagu”; “oni koje je Bog poslao da prenose poruke ljudima”; “oni koji su dati od Boga”; “oni kojima je Bog dao moć i snagu”; “Bogumili”; “anđeli”.

Jakov

U prevodu sa hebrejskog jezika, ime Jakov originalno potiče od riječi “ya-aqob” što znači “sljedbenik ili pratilac Božiji”, ili pak od riječi “aqeb” što ima značenje peta, i podrazumijeva pomenuti način rođenja Jakova, a koji je svog brata blizanca “držao za nožnu petu”, i to kako bi uspio da “dođe na svijet”, prenosi Krstarica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije