Zabava

"NAJNEUGODNIJE ISKUSTVO U ŽIVOTU" Đorđe David otkrio šta mu je Žika Jakšić URADIO

Čuveni roker Đorđe David otkrio je da mu je jednom prilikom Žika Jakšić priredio najneugodnije iskustvo koje je doživio u životu.

"NAJNEUGODNIJE ISKUSTVO U ŽIVOTU" Đorđe David otkrio šta mu je Žika Jakšić URADIO
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Žika Jakšić je tu foskulu “nikad nije kasno” najbolje iskoristio. Iz nedjelje u nedjelju se daje na znanje da zapravo postoje ljudi koji su u nekom trenutku svog života jednostavno ispali iz kolosjeka. Isto se desilo i meni. Bukvalno mi je druga šansa data u 53. godini i to iskorišćavam na najbolji mogući način. Mislim da sam živ primjer onoga da čojvek cijelog svog života treba da budeš spreman jer se nikad ne zna kad će se šansa ukazati – priznaje Đorđe na početku razgovora i dodaje da danas podržava sve što Jakšić radi.

FOTO: VLADIMIR ŽIVKOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: VLADIMIR ŽIVKOVIĆ/RAS SRBIJA

Ipak, bivši pjevač “Generacije 5” nikako ne može da zaboravi da ga je Žika Jakšić stavio na ozbiljne muke, kada mu je prije šest godina upriličio susret sa prvim pjevačem grupe, čiji je i sam bio član, a kog je upravo on trebalo da ocjenjuje u takmičenju.

– To je jedno od najneugodnijih iskustava u mom životu. Znate, ja sam vaspitavan da poštujem autoritete i bogate biografije i onda dođem u situaciju da me Žika pozove u emisiju, da budem u žiriju i na snimanju mi kaže ko su takmičari i pročita mi ime Jovan Rašić. Odmah sam ga pitao „Da li je moguće da si mi ovo napravio? Da ja budem u žiriju i govorim da li Jovan dobro pjeva“. To je najgora stvar koju sam mogao da doživim jer Rašić je za mene muzička veličina, neko ko pjeva „Daj, daj, istinu mi daj“, pjesmu koja je „Generaciju 5“ probila – prisjeća se Đorđe svog susreta sa nekadašnjim rokerom koji je svoju šansu okušao u Žikinom autorskom projektu.

– Nekako sam to uspio da prevaziđem jer sam sa Jovanom sjeo i razgovarao iza scene i to prije nego što je izašao na istu da se takmiči. Tada mi je rekao „Druže, ovo je nešto što je moj ćef i moja priča koju želim da uradim zbog svojih najbližih. Samo budi na visini zadatka, pusti ti to šta sam ja bio, a šta ti danas jesi“. Mnogo mi je olakšao – kaže za “Grndonline” i dodaje da mu je Jovan bio muzički idol, neko ko je ogroman doprinos dao rokenrol sceni, piše Blic.