Sport

NAJTEŽI UDARAC Gaćinoviće i dalje boli odluka Krstajića

U novoj epizodi serijala „Majke šampioni” pogledajte šta je ispričala Zagorka Gaćinović, majka fudbalskog reprezentativca i fudbalera Hofenhajma Mijata Gaćinovića.

NAJTEŽI UDARAC Gaćinoviće i dalje boli odluka Krstajića
FOTO: ADAM PRETTY / POOL

Zagorki, koja je i supruga bivšeg jugoslovenskog fudbalera, te aktuelnog trenera superligaša Spartaka iz Subotice Vladimira Gaćinovića, fudbal je obilježio život, a u emotivnoj ispovesti ispričala je sve o Mijatu, njegovom odrastanju, pobjedama i porazima, ali i događaju koji je, bez sumnje, bio najteži udarac, kako za Mijata, tako i za njegove roditelje.

– I sam izlazak iz porodilišta, sjećam se, Vlado nosi Mijata i kaže mi: Možeš li molim te da požuriš, zakasnićemo na trening popodne.

Put od tog trenutka do trona i titule evropskog i svjetskog omladinskog prvaka u fudbalu bio je više nego uzbudljiv, kako za Mijata, tako i za njegovu porodicu.

– Biti majka svjetskog šampiona, je stvarno… nema dalje, što kažu, to je to – rekla nam je Zagorka, koja se prisjetila jednog od najtežih trenutaka u profesionalnoj karijeri svoga sina.

Ono što nije morala da otkriva, a već je dugo poznato, jeste da su Gaćinovići zamjerili bivšem selektoru Srbije Mladenu Krstajiću kada je nekoliko dana pred put na Mundijal saopštio da Mijat neće ići u Rusiju, iako ga je uigravao.

– Najteži udarac za Mijata, a samim tim i za nas, je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, gde Mijat nije stavljen na spisak. To se neće zaboraviti, Svjetsko prvenstvo nije baš svakog dana. San svakog dječaka koji krene da trenira fudbal je da nekad igra na Mundijalu – rekla je ona a prenosi Blicsport.

Prihvati notifikacije