Politika

„NAJVEĆA ODGOVORNOST JE NA SNSD“ Rajko Vasić za Srpskainfo o rezultatima izbora u Banjaluci

Rezultat izbora u Banjaluci je posljedica dva dugoročnija kolosijeka. Posljedica nekih procesa koji su počeli kada Stanivuković nije bio ni punoljetan, smatra član Glavnog odbora SNSD Rajko Vasić.

„NAJVEĆA ODGOVORNOST JE NA SNSD“ Rajko Vasić za Srpskainfo o rezultatima izbora u Banjaluci
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Rajko Vasić

Jedan proces ide kolosijekom Sarajevo – pet ambasada – Beograd. Drugi, kolosijekom atrofije organizacije SNSD i pada SDS. PDP i Stanivuković koriste to i koriste kontigent onih koji su uvijek protiv. Ništa novo, ni svoje, nisu dobili – ocjenjuje Vasić za Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, glasovni „vršljaj“ u Banjaluci uvijek broji 100.000 glasova.

Pročitajte još

– Ali, SNSD je, prije četiri godine, za listu dobio 31.400 glasova, prije dvije godine 28.600, a sada 22.680 glasova. Radojičić je izgubio, u odnosu na pobjedničke izbore prije četiri godine, 13.000 glasova. Koliko su na listama imali SPS i DNS. Toliko je glasova, koliko Radojičić sada, dobila i predsjednica Željka Cvijanović prije dvije godine. To je najdirektnija i najvidljivija veza. Ali kod Radojičića je i dio onih smanjenih oko 9.000 glasova SNSD za listu – dodaje Vasić.

Kako kaže, najveća odgovornost, ipak, leži na SNSD.

– Onaj prvi kolosijek će uvijek djelovati. Kao što je djelovao protiv SDS, dok ga nije uništio. Ni Beogradu, ni Sarajevu, ni zapadnim ambasadama ne odgovara jaka stranka u Srpskoj. Ovo je osokolilo sve njih i ovu pobjedu Stanivukovića vide kao plamsaj poturištva Sarajevu i podaništva Zapadu – zaključuje Vasić.