Politika

"NAJVEĆI SKANDAL U ISTORIJI SRPSKE" Crnadak o slučaju "zlatna ikona"

Ovo je najveći međunarodni skandal u istoriji Republike Srpske, poručio je potpredsjednik PDP Igor Crnadak, komentarišući slučaj pozlaćene ikone, koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu.

"NAJVEĆI SKANDAL U ISTORIJI SRPSKE" Crnadak o slučaju "zlatna ikona"
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Ispostavilo se da Ukrajina tvrdi da ova, oko 300 godina stara ikona, pripada Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi i da je na području pod kontrolom, kako oni tvrde “proruskih separatista”. U prevodu, postoji osnovana sumnja da je poklonjena ikona ratni plijen.

Pročitajte još

– Na žalost, još jednom se pokazao prevarantski i lopovski mentalitet ljudi koji vode Republiku Srpsku. Ovaj put je cijeli svijet vidio ono o čemu opozicija priča godinama. Sram vas bilo. Čestiti i pošteni narod Republike Srpske se crveni i sramoti zbog vaše arogantnosti, pohlepe i primitivizma – poručio je Crnadak.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Jedino što može bar malo sprati ljagu sa Republike Srpske, smatra Crnadak, bila bi ostavka srpskog člana Predsjedništva, kao i rukovodstva RTRS, na kojem “afera ikona” još uvijek ne postoji.