Gradovi

Najviše oboljelih u Novom Sadu: U Vojvodini virusom korona zaraženo još 111 ljudi

Tokom prethodna 24 časa u Vojvodini je registrovano još 111 zaraženih virusa korona, a najviše u Novom Sadu, gdje su 24, saopšteno je iz pokrajinskog Instituta za javno zdravlje.

Najviše oboljelih u Novom Sadu: U Vojvodini virusom korona zaraženo još 111 ljudi
FOTO: ĐORĐE KOJADINOVIĆ/RAS SRBIJA

Broj novih slučajeva u Vojvodini danas je manji za 34, dok je u Novom Sadu veći za devet u odnosu na podatke koje je Institut saopštio juče, a u strukturi dominira radno aktivno stanovništvo, i to najviše u dobi od 30 do 50 godina.

U Vojvodini je registrovano ukupno 3.136 aktivnih slučajeva virusa korona, što je za 44 manje nego prethodnog dana, a najviše u Novom Sadu, gdje su 572, za dva više nego dan ranije, dok je i u ostalim vojvođanskim opštinama trenutno manje od 1.000 aktivnih slučajeva.

Pročitajte još

Na području 30 od ukupno 45 opština i gradova Vojvodine epidemiološka situacija je ocijenjena kao vanredna, a na području 12 opština kao nepovoljna i riječ je o opštinama Novi Bečej, Novi Kneževac, Temerin, Plandište, Bač, Sremski Karlovci, Kovačica, Pećinci, Vršac, Irig, Apatin i Bačka Topola.

“Na području opština Odžaci, Bački Petrovac i Beočin epidemiološku situaciju ocenjujemo kao nesigurnu”, naveli su iz Instituta i dodali da građani posebnu pažnju trebaju da posvete poštovanju predloženih opštih mjera, kao i da se vakcinišu.

Prihvati notifikacije