Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAJVREDNIJA RADNICA NA SVIJETU Ima glavni i dodatni posao, a radi i u slobodno vrijeme

Biznis
Autor:

Foto: Shutterstock

Barbara, kao najangažovaniija radnica na svijetu, ima glavni i dodatni posao, a slobodno vrijeme kod kuće u 80 odsto slučajeva koristi da bi radila, pokazalo je istraživanje ADP istraživačkog instituta.

Naime, Barbara zapravo i ne postoji, već je ona foto-robot najangažovanijeg radnika na svijetu, a njen profil dobijen je na osnovu istraživanja u 90 zemalja.

Kako kaže Markus Bakingem, starješina Odeljenja za istraživanje na Institutu “ADP Research Institute”, Barbara je najčešće menadžer ili tim lider u oblasti profesionalnih usluga, a u kompaniji je zaposlena pet ili više godina.

Ona je udata, ali nema djecu, ali je zato je uposlena kao timski igrač, što joj je dva puta više povećalo šanse da bude angažovana u potpunosti.

Glavni razlog zašto Barbara ima dva posla (glavni i dodatni) je taj što joj jedan pruža stabilnost, a drugi joj daje mogućnost da radi ono što voli.

Ovo istraživanje, sprovedeno širom svijeta (90 zemalja) pokazalo je da je samo 15,8 odsto radnika širom svijeta potpuno angažovano. Poslodavci se pitaju na koji način da nađu još više Barbara? Odgovor leži u uslovima koji će privući više Barbara u vaše radno okruženje.

Najprije, ona mora biti timski igrač, zatim joj se mora obezbijediti dovoljno prostora, za svoj i dodatni posao, i na kraju, neophodno joj je omogućiti da se osjeća da pripada i doprinosi timu, nezavisno od lokacije i okruženja u kom radi.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO