Društvo

Nakon 2 godine vraća se na posao: Udruženje novinara Srpske traži POLICIJSKU ZAŠTITU za novinarku Natašu Miljanović Zubac

Udruženje novinara Republike Srpske poziva nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske da zaštite novinara Natašu Miljanović Zubac, ponovo urade procjenu bezbjednosti i dodijele joj zaštitu ukoliko procjena pokaže da joj je bezbjednost ugrožena.

Nakon 2 godine vraća se na posao: Udruženje novinara Srpske traži POLICIJSKU ZAŠTITU za novinarku Natašu Miljanović Zubac
FOTO: @NATASA2119/ TWITTER SCREENSHOT

Kako su naveli u saopštenju, ako to ne bude slučaj, pozivamo ih da javnosti odgovore kako planiraju zaštititi koleginicu koja se nakon dvije godine bolovanja vraća na posao?

Podsjećaju nadležne i javnost da je Nataša Miljanović Zubac, novinar RTRS zaposlena u dopisništvu u Trebinju, prije nekoliko dana javno iznijela sva saznanja o ugroženosti svoje bezbjednosti i to nakon što je prethodnih godina doživjela nekoliko vrlo ozbiljnih prijetnji među kojima su paljenje automobila, ostavljanje lutke sa otkinutom glavom na kućnom pragu i prijeteće poruke “mrtva usta ne govore”.

Takođe, podsjetili su da se više puta obraćala nadležnim organima i tražila zaštitu kako bi se mogla kretati bez straha za sopstveni život.

Pročitajte još

S obzirom na to da se nakon dvije godine Nataša Miljanović Zubac vraća na posao koji uključuje stalno kretanje, odlazak na teren i potpunu fizičku izloženost, pozivamo MUP Republike Srpske da u najkraćem roku urade procjenu njene ugroženosti kako bi svoj posao mogla obavljati na odgovarajući način – naglasili su u Udruženju novinara RS.

Pozvali su MUP i ostale nadležne organe da što prije otkriju i kazne počinioce ovih krivičnih djela, prenosi Mondo.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu