Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAKON 25 SATI ČEKANJA Zabavno-muzički karavan RTS konačno ušao na područje Kosova i Metohije

Društvo
Autor:

Foto: RTS Sajt - Zvanični kanal/Youtube screenshot

Zabavno-muzički karavan “Najljepše narodne pjesme”, u organizaciji RTS, ušao je na područje Kosova i Metohije nakon 25 časova čekanja na administrativnom prelazu Jarinje.

Uprkos svim preprekama i problemima na administrativnom prelazu Jarinje, u Kosovskoj Mitrovici će sutra biti održan koncert karavana “Najljepše narodne pjesme”, a ujedno i koncert kojim se obilježava 95 godina postojanja Radio Beograda, javio je RTS.

Konvoj sa tehničkom opremom, radnicima RTS i “stejdž sistemom” ušao je na Kosovo i Metohiju danas u 18 časova, nakon 25 sati čekanja na prelazu Jarinje.

Prištinska administracija je uporno odbijala da propusti vozila RTS i pored uredno dostavljene dokumentacije za svu tehničku opremu i ispoštovane procedure.

Zahvaljujući dobroj volji i angažovanju dvije žene, direktorke JP mreže “Most” i ministra lokalne samouprave u vladi u Prištini, konvoj RTS je ušao na Kosovo i Metohiju.

Na sutrašnjem koncertu u Kosovskoj Mitrovici, koji će početi u 21 čas, uz Narodni orkestar RTS nastupiće Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Čeda Marković, Danka Stojiljković, Nevena Božović, Ranko Šemić, kao i pjevači iz Kosovske Mitrovice.

Od početka jula Srbijom “krstari” RTS-ov zabavno-muzički karavan “Najljepše narodne pjesme” u kome učestvuju domaće muzičke zvijezde.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO