Društvo

“NAKON 27 GODINA PONOVO SAM U SVOM DOMU” Čordaš posjetio srpske povratnike kojima su KUĆE OBNOVLJENE

Ministar za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš, posjetio je danas srpske povratnike u Mjesnoj zajednici Ivanica u opština Ravno u FBiH gdje je izgrađeno osam stambenih jedinica za Srbe povratnike u vrijednost oko 180.000 KM.

“NAKON 27 GODINA PONOVO SAM U SVOM DOMU” Čordaš posjetio srpske povratnike kojima su KUĆE OBNOVLJENE
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Riječ je o Projektu obnove stambenih jedinica iz sredstava Saudijskog fonda za razvoj.

Povratnik Vukan Kovač i njegova supruga Rada kažu da su presrećni što im je kuća obnovljena nakon mnogo godina.

Ovaj dan me vraća u sjećanje 1978. godine kada sam počeo ovdje da živim. Nesrećni događaji su me odavde otjerali i evo, nakon 27 godina, ponovo sam u svom domu zahvaljujući Ministarstvu i opštini Ravno i svim dobrim ljudima koji pomažu ovakve projekte – istakao je Kovač.

On je dodao da mu je želja da svi oni koji su raseljeni jednoga dana dožive da se vrate na svoja ognjišta i u svoje kuće.

Čordaš je novinarima rekao da je vrijednost projekta oko 180.000 KM, te napomenuo da je urađena i infrastruktura-elektrifikacija i da su kuće useljene.

– Imamo još projekata u pripremi, uglavnom vezanih za infrastrukturu. Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske je spremno učestvovati u njima – istakao je Čordaš i dodao da imaju odličnu saradnju sa opštinom Ravnom.

Načelnik opštine Ravno Andrija Šimunović, rekao je da u budućnosti žele riješiti neke od infrastrukturnih problema na ovom području, među kojima su prioriteti vodosnabdijevanje i odvodnja.

– Uvjeren sam da ćemo i po ovom pitanju imati dobru saradnju sa nadležnim Ministarstvom – istakao je Šimunović i zahvalio svim institucijama koje pomažu povratak u opštinu Ravno.