Društvo

NAKON ČETIRI DANA BLOKADE Srpske kamiondžije konačno puštene u Rumuniju

Oko 40 kamiona brojnih srpskih prevoznika, koji od petka su bili blokirani na graničnom prelazu Đakovo, između Ukrajine i Rumunije, pušteni su u Rumuniju zajedno sa robom koju su prevozili.

NAKON ČETIRI DANA BLOKADE Srpske kamiondžije konačno puštene u Rumuniju
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Podsjetimo, srpske kamiondžije bile su danima blokirane na granici između Ukrajine i Rumunije, a ovo su njihova svjedočenja:

– Na ovom graničnom prelazu imamo jedan naš kamion, koji se tu nalazi od petka i koji prevozi rusku robu za Srbiju. Кako nam je rekao naš vozač, ukrajinski carinici ne dozvoljavaju izlalzak ruske robe, ali i da se rasplet ove situacije očekuje danas, kada će im biti saopšteno da li će vozila biti puštena da izađu sa robom ili će biti izvršen pretovar i zaplena ruskih proizvoda, a potom i propuštanje vozila – kazao je za RINU dispečer čačanske firme „Eurolajn” Vlade Lužanin.

Prema njegovim riječima ista situacija je i na graničnom prelazu Čop između Ukrajine i Mađarske, kao i na prelazu Jagodin na granici sa Poljskom.

Pročitajte još

– Na prelazu Jagodin nalazi se jedan naš kamion sa robom u izvozu za Rusiju, takođe je vrlo moguće da će i ta roba biti konfiskovana, ukoliko danas ne bude drugačije odlučeno – istakao je Lužanin, piše Informer.

On je naglasio da su svi vozači bezbjedni, imaju dovoljno, novca i hrane i da sa nestrpljenjem očekuju današnju odluku ukrajinskih vlasti, kao i da su granični prelazi zakrčeni ljudima uglavnom mlađe životne dobi koji žele da napuste Ukrajinu.

– Ono što su nam naše kolege vozači preneli jeste da Ukrajinu smiju da napuste samo muškarci stariji od 60 godina, dok se na žene izgleda taj propis ne odnosi – zaključio je Lužanin.

Prihvati notifikacije