Banjaluka

Borenović o RUŠENJU BUDŽETA Banjaluke: Skupštinska većina ugrožava funkcionisanje života u gradu

Nakon što sinoć skupštinska većina nije usvojila budžet grada Banjaluka, predsjednik PDP Branislav Borenović na konferenciji za medije je rekao da je rušenje budžeta grada scenario koji je predsjednik SNSD Milorad Dodik najavio u izbornoj noći.

Borenović o RUŠENJU BUDŽETA Banjaluke: Skupštinska većina ugrožava funkcionisanje života u gradu
FOTO: PDP

Ovo što u Banjaluci radi skupštinska većina je klasični primjer ugnjetavanja i ugrožavanja funkcionisanja života u gradu, čime je građanima zaprijetio predsjednik SNSD još u izbornoj noći i ako ovako nastavi da se ponaša, Dodik bi uskoro mogao od strane tih istih građana, postati persona non grata u Banjaluci- rekao je Borenović.

On kaže da je rušenje budžeta sprovođenje paklenog plana SNSD da se blokira najveći grad Republike Srpske i tako kazni i narod koji živi u Banjaluci, a koji je glasao po svojoj slobodnoj volji.

Pročitajte još

-To je nedolično i nekorektno ponašanje, a posebno je mučno slušati raznorazne izgovore u želji da se odugovlači donošenje budžeta, najvažnijeg dokumenta u funkcionisanja jednog grada. Kukavički je presedan da većina predvođena SNSD ne glasa ni za vlastite amandmane, samo da ne bi glasali za budžet Grada – ističe Borenović.

Оn dodaje da je jasno da je SNSD i njihovim marionetama iz podaničkih stranaka Ujedinjene Srpske, Demosa i SP uopšte nije bila namjera da glasa za budžet iako je gradonačelnik Stanivuković prihvatio većinu njihovih amandmana i pokazao spremnost za kompromis.

-Oni očigledno ne žele da se budžet usvoji, nego sprovode brutalne prijetnje i slijepo slušaju naređenja svog šefa. Ne mogu da shvatim da ljudi koji treba da predstavljaju građane, njih sedamnaest iz ove četiri stranke, toliko nemaju obraza da ne podrže nešto toliko važno za život grada. To je nevjerovatno. Uvjeren sam da će i gradonačelnik, ali i odbornici PDP-a i drugih stranaka koje ga podržavaju imati dovoljno odlučnosti, odgovornosti i hrabrosti da iznađu način da se iz svega izađe u najboljem interesu građana Banjaluke i da se ovo stanje prevaziđe- kaže Borenović.

Prihvati notifikacije