Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Nakon dugogodišnjih zahtjeva: Postavljaju semafor kod boračkih zgrada u Adi

Banjaluka
Autor:

Foto: Gradska uprava Banjaluka

U naselju Ada, na ukrštanju Bulevara Stepe Stepanovića i Ulice palih boraca, danas su počeli radovi na instalaciji semafora na ovoj frekventnoj raskrsnici, uz izmještanje autobuskog stajališta i povezivanje trotoara.

Uvođenjem semafora na ovoj lokaciji namjerava se poboljšati bezbjednost građana, pogotovo onih koji žive u tzv. boračkim zgradama.

– Dugo vremena građani traže rješavanje problema na ovoj raskrsnici, prije svega iz razloga bezbjednosti. Konkretnije, saobraćajnica koja izlazi na magistralni put dobija semafor i pješački prelaz, a pored toga biće izmješteno autobusko stajalište na drugu stranu ulice te trotoarima povezan susjedni put – istakao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić izjavio je da bi, semforizacijom ove raskrsnice, trebalo da se poveća bezbjednost građana prilikom prelaska magistralnog puta.

– Ipak, pratićemo situaciju i eventualno pomjerati cikluse zelenog svjetla ukoliko bude trebalo, da ne bi došlo do zagušenja saobraćaja na magistralnom putu – zaključio je Sandić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO