Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAKON GODINU DANA U BiH Selmir u Turskoj hapšen pod optužbom da je pripadnik zabranjenog pokreta

Društvo
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Selmir Mašetović, koji je kao student uhapšen u Turskoj u maju prošle godine pod optužbom da je pripadnik pokreta Fethulaha Gulena koji turske vlasti smatraju terorističkom organizacijom, vratio se prekjuče u BiH.

Nakon što je avionom stigao u Sarajevo, odmah se uputio prema rodnom Gradačcu, ocu Huseinu, majci Fahiri i pomajci Almiri, piše Avaz.

Kuća Mašetovića juče je bila puna komšija, prijatelja, poznanika.

Foto: Avaz/RAS Srbija

– Dugo sam čekao ovaj dan, da budem slobodan. Ne želim u ovoj prilici pričati šta sam sve doživio, neka to bude ružna prošlost. Znam da sam ja otišao da studiram psihologiju i pedagogiju, da učim, a ne da bude član nekakvih pokreta. Znao sam da će pravda pobijediti – kazao je juče Selmir.

On je zahvalio svima koji su njemu i njegovoj porodici pomogli na bilo koji način.

– Znam da je troškove procesa u Turskoj platio Fahrudin Radončić. Iz svoga džepa je uplatio sedam hiljada maraka. Hvala mu na tome. Hvala mojoj advokatu Suhejli Demir – rekao je mladi Mašetović.

Potpuno nevin

Kako je istakao njegov otac Husein, porodica sve do sada nije mirno spavala od briga.

– Iako smo znali da je potpuno nevin, jer mi ga najbolje znamo, bojali smo se da se ne desi zlo i ne osude ga. Sada je i nama svanulo. Zato, nikad nećemo zaboraviti sve one, posebno naše Gradačane, koji su više puta protestovali zbog njegovog hapšenja – riječi su oca Huseina.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO