Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAKON PROPALE SJEDNICE Izetbegović: BiH je PROPUSTILA ŠANSU koju je dobila od Savjeta Evrope

Politika
Autor:

Foto: Dejan Bozić/RAS Srbija

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Iztebegović (SDA) osvrnuo se u izjavi za novinare na nedolazak delegata iz SNSD i HDZ BiH na sjednicu zbog čega nije došlo do imenovanja članova delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

– Nažalost BiH je propustila šansu koju joj je dalo rukovodstvo Savjeta Evrope
Imali smo rok sutra do 10 sati da nam se ne desi da budemo jedina članica Savjeta Evrope koja nema svoju delegaciju – rekao je Izetbegović.

Dodao je da je sjednicu Doma naroda sazvao u poslijepodnevnim satima jer je očekivao da će svi raditi po poslovniku, te da će i Predstavnički dom sazvati sjednicu sa istom tačkom dnevnog reda.

– Očekivao sam da Borjana Krišto (HDZ) sazove sjednicu Predstavničkog doma, jer ako ovo nije situacija za koju je tako nešto trebalo uraditi, onda ne znam. Jedna strana nije dovoljna da stvari povede u pravom smjeru. Kada bi se u ovoj zemlji svi držali bazičnih stvari poput Ustava, zakona, preuzetih obaveza, svi bi bili srećniji, ali u ovoj zemlji se to ne poštuje i to ne radi strana koju ja predstavljam – rekao je Izetbegović.

Odgovarajući na razloge SNSD zbog nedolaska na sjednicu, Izetbegović je rekao da niko nikakav papir nije potpisao u vezi sa formiranjem vlasti.

– Svi smo ga prihvatili. U njemu stoji i da će se integracijski procesi nastaviti. Očekujem da mandatar Zoran Tegeltija ponudi siže tog programa. Mi nismo dobili nikakav papir ni dokumente o radu na osnovu čega bi se tri člana Predsjedništva opredijelila nu vezi s njegovom kandidaturom – rekao je Izetbegović.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO