Banjaluka

Nakon sastanka sa većinom Stanivuković poručio “Smatram da je njihova ideja da unakaze budžet grada"

Ne znam šta su prijedlozi većine u Skupštini grada na Nacrt rebalansa budžeta grada, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nakon sastanka sa odbornicima koji čine većinu u gradskom parlamentu.

Nakon sastanka sa većinom Stanivuković poručio “Smatram da je njihova ideja da unakaze budžet grada"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tema razgovora je upravo bio Nacrt rebalansa budžeta grada, koji treba da se nađe na sutrašnjem zasjedanju Skupštine grada.

– Ništa konkretno nisam mogao čuti od njih, samo sam čuo da trebamo više sjediti i razgovarati.  Mi imamo dovoljno rasprava i na Skupštini i čujemo dosta njihovih mišljenja putem medija. Mi smo pratili šta su oni govorili do sada i trudili smo se da uvrstimo ono što oni smatraju da treba biti uvršteno u budžetu – rekao je Stanivuković.

Smatra da je ideja većine da “unakaze” budžet grada.

– Niihova želja je da ja i moji saradnici politički ne postojimo. Oni se već pripremaju da zakeraju na sutrašnjem zasjedanju – naveo je on.

Pročitajte još

Rekao je da ako se Nacrt rebalansa ne usvoji, da će 17 miliona KM ostati neraspoređeno.

– Taj novac znači besptatne udžbenike, subvencija privatnih vrtića, bespltni prevoz za penzionere sa najmanjim primanjima – naveo je on.

Kaže da je gradska administracija ispoštovala amandmane većine.

– Iz većine poručuju da ne želimo ispratiti naknadu za porodilje. Mi smo ispoštovali amandmane većine i uključili ono što su tražili. Mi planiramo podršku porodiljama, ali sistemski tako što će na platu dobijati dodatak. Planiramo podršku i za zdravstvene radnike, ali samo one koji su zaposleni u Domu zdravlja – rekao je on.

Istakao je da planiraju da se “bore do posljednjeg da odluka o emisiji obveznica dobije podršku”.

– Ta odluka omogućava izgradnju puta za Motike, Šargovac kroz Priječane te za ambulantu u Dragočaju. Nadam se da neće biti dvostrukih aršina i da će se skupštinska većina ugledati na svoje kolege iz Prnjavora. U toj opštini je načelnik iz SNSD, a većina iz druge političke opcije. Bez obzira na to odbornici su podržali odluku koju je predložio načelnik o zaduženju, jer su ta sredstva namijenjena za infrastrukturn projekte. Nadam se da će tako biti u Banjaluci – rekao je on.

Potvrdio je da planira pozvati ljude na ulicu ako nacrt rebalansa i odluka o zaduženju ne dobije potrebnu podršku odbornika.

Prihvati notifikacije