Društvo

Nakon što je zabranjen rad kafića i noćnih klubova poslije 23 časa, mladi počeli da PRAVE ŽURKE I NA PUMPAMA (VIDEO)

Otkako je ograničeno radno vrijeme kafića, restorana i noćnih klubova u Srbiji, mnogobrojne noćobdije se snalaze na najrazličitije načine.

Nakon što je zabranjen rad kafića i noćnih klubova poslije 23 časa, mladi počeli da PRAVE ŽURKE I NA PUMPAMA (VIDEO)
FOTO: @STONEXMAN/TWITTER/SCREENSHOT

Dok su zabrane važile samo u pojedinim gradovima, uglavnom mladi su se po pravilu “selili” u večernjim satima kod komšija gdje nije bilo takvih restriktivnih mjera. Međutim, kada su one donesene na nivou cijele države, počele su žurke po stanovima, parkovima, ispred zatvorenih kafića, piše Blic.

U Prokuplju i Kuršumliji, gdje je takođe proglašena vanredna situacija usljed epidemije korona virusa, te je zabranjen rad ugostiteljskih objekata sa baštama poslije 23 sata, građani su našli nov način da se i nakon ovog vremena druže.

Naime, kako piše Jugmedia, benzinske pumpe koje rade dvadeset i četiri sata su postale nova mjesta za okupljanja. Zbog toga je Opština Kuršumlija donijela naredbu da benzinske pumpe i apoteke obavljaju samo osnovne delatnosti.

– Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija, na sjednici održanoj 7. avgusta donio je naredbu kojom se nalaže apotekama i benzinskim pumpama na teritoriji opštine Kuršumlija, koje imaju uređeno radno vrijeme od 00-24 časova, da u svojim objektima u vremenskom periodu od 23 do 6 časova mogu da obavljaju samo svoju osnovnu djelatnost koja im je propisana rješenjem nadležnog ministarstva, uz poštovanje svih mjera zaštite stanovništva od zarazne bolesti Covid-19 – navodi se u naredbi Štaba za vanredne situacije opštine Kuršumlija.