Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAKON VIŠEMJESEČNOG ČEKANJA Danas pred odbornicima izvještaj o piralenu u “Incelu”

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka/RAS Srbija

Odbornici bi na današnjoj sjednici gradskoj parlamenta trebali razmatrati informaciju o zagađenju na prostoru “Incela”, sa pripremljenim mjerama za sanaciju tog područja.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, napomenuo je da se na tački dnevnog reda o piralenu između ostalog nalaze i informacije o istražnim radnjama po tom pitanju, mjerenju kontaminiranog zemljišta i pripremi zbrinjavanja zemljišta.

Prve preliminarne informacije o stanju u “Incelu” odbornicima su dostavljene još krajem maja koje je zatražio predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talića od nadležnih odjeljenja.

– Čitavoj situaciji pristupili smo sistematski na Skupštinskom Kolegijum koji je održan 30. maja odbornici pozicije i opozicije usvojili su jednoglasno zaključak, koji sam inicirao zajedno sa gradonačelnikom, da se po okončanju ispitivanja i analize na prostoru “Incela”, dostavi kompletna informacija Skupštini grada na razmatranje sa jasnim mjerama šta će se dalje preduzimati. Veoma je bitno da se odbornici i građani Banjaluke redovno i detaljno upoznaju sa stanjem u poslovnoj zoni “Incel” – rekao je Talić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO