Banjaluka

NAKON VIŠEMJESEČNOG ČEKANJA Danas pred odbornicima izvještaj o piralenu u "Incelu"

Odbornici bi na današnjoj sjednici gradskoj parlamenta trebali razmatrati informaciju o zagađenju na prostoru “Incela”, sa pripremljenim mjerama za sanaciju tog područja.

NAKON VIŠEMJESEČNOG ČEKANJA Danas pred odbornicima izvještaj o piralenu u "Incelu"
Foto: Grad Banjaluka/RAS Srbija

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, napomenuo je da se na tački dnevnog reda o piralenu između ostalog nalaze i informacije o istražnim radnjama po tom pitanju, mjerenju kontaminiranog zemljišta i pripremi zbrinjavanja zemljišta.

Prve preliminarne informacije o stanju u “Incelu” odbornicima su dostavljene još krajem maja koje je zatražio predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talića od nadležnih odjeljenja.

Čitavoj situaciji pristupili smo sistematski na Skupštinskom Kolegijum koji je održan 30. maja odbornici pozicije i opozicije usvojili su jednoglasno zaključak, koji sam inicirao zajedno sa gradonačelnikom, da se po okončanju ispitivanja i analize na prostoru “Incela”, dostavi kompletna informacija Skupštini grada na razmatranje sa jasnim mjerama šta će se dalje preduzimati. Veoma je bitno da se odbornici i građani Banjaluke redovno i detaljno upoznaju sa stanjem u poslovnoj zoni “Incel” – rekao je Talić.