Hronika

NAORUŽANE OSOBE NAPUSTILE KONAK Eparhija Raško-Prizrenska saopštila da je stanje u manastiru Banjska mirno

Eparhija raško-prizrenska obaviještava javnost da je situacija u manastiru Banjska trenutno mirna, iako se još uvijek osjeća strah zbog današnjih dešavanja kako u okolini, tako i u samoj porti manastira.

NAORUŽANE OSOBE NAPUSTILE KONAK Eparhija Raško-Prizrenska saopštila da je stanje u manastiru Banjska mirno
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naoružane osobe koje su danas provalile kapiju napustila su manastir, a trenutno je primijećeno prisustvo kosovske policije ispred ulazne kapije i u dvorištu manastira.

– U konaku manastira se još uvijek nalazi iguman sa bratijom, kao i grupa poklonika iz Novog Sada, među kojima je i dvoje maloljetne djece. Iz uprave manastira javljaju da su za sada svi dobro, da se vrše redovna bogosluženja u kapeli konaka, u nadi da će se ova drama što prije okončati – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

Podsjetimo, jedan kosovski policajac noćas je poginuo, a jedan je ranjen u pucnjavi u selu Banjska, saopštila je jutros kosovska policija. Naknadno su saopštili da je u razmjeni vatre koja je sporadično trajala tokom dana ubijena trojica napadača, piše Blic.

Od jutros su administrativni prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni u smjeru ka Kosovu i Metohiji. Kosovski premijer Aljbin Kurti je na konferenciji za medije rekao da su u pitanju uniformisani napadači s teškim oružjem, a Eparhija raško prizrenska je saopštila da su uniformisani i maskirani napadači u dvorištu manastira Banjska.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije