Fudbal

NAPADAČ OPTIMISTA Kunić: Radnik može do opstanka

Fudbalere Radnika iz Surdulice u nastavku sezone očekuje velika borba za opstanak u Super Ligi Srbije.

NAPADAČ OPTIMISTA Kunić: Radnik može do opstanka
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA / PRINTSCREEN

Iako su osvojili svega osam bodova u 19 mečeva u ovom klubu se ne predaju i pokušaće da poprave utisak, te da zadrže status elitnog ligaša.

Optimizam je prisutan i kod napadača Petra Kunića.

– Mnogo je razloga zbog kojih smo ostvarili loše rezultate u prvom dijelu sezone. Međutim, ne treba gledati unazad, već se moramo okrenuti onome što nas očekuje u nastavku sezone. Bez obzira na to što zaostajemo pet bodova za ekipom Mladosti GAT, a osam u odnosu na Javor mislim da možemo izboriti opstanak. Naravno, za to će nam biti potrebno nekoliko pojačanja i da nas mimoiđu povrede, a ne sumnjam da ćemo pripreme odraditi na pravi način – poručio je 29-godišnji Banjalučanin.

Na 10 nastupa on je postigao jedan gol, a većinu susreta počeo je na klupi. Kaže da je zadovoljan u Radniku, a otići će samo u slučaju ponude kojom budu zadovoljni u klubu iz Surdulice.

– Lijepo mi je u Radniku, nemam razloga da se žalim na bilo šta. Naravno, svaki fudbaler želi što veću minutažu, ali smo svi mi prije svega u službi tima. Liga Srbije je veoma jaka, konstantno napreduje i ja ću pokušati da u drugom dijelu sezone još jednom dokažem da zaslužujem mjesto u ovom takmičenju. Kontakata uvijek ima, ali nema potrebe da idem bilo gdje. Napustiću Surdulicu samo ukoliko dođe neka ponuda koja zadovolji ljude u klubu, a moj plan je da ostanem do kraja ugovora koji ističe na ljeto – dodao je Kunić.

Pročitajte još

Zimsku pauzu Kunić provodi u Banjaluci, a uglavnom je sa nekadašnjim saigračima iz Borca.

– Ne prođe ni dan da se ne vidim ili bar ne čujem sa Acom Radulovićem, Fedorom Predragovićem, braćom Dujaković… Odigramo i poneki termin, a naravno da nam je Borac uvijek glavna tema. Nadam se da će naš klub ove sezone osvojiti jedan trofej, te da će opet igrati u Evropi – završio je Kunić.

Prihvati notifikacije