Sport

NAPADAČ RADNIKA OPTIMISTA Karić: Nadam se da ćemo se radovati u Tuzli

Napadač bijeljinskog Radnika Mahir Karić vjeruje da njegov tim može do uspjeha u 1. kolu nove sezone M:tel Premijer lige BiH u kom će biti gosti Slobode.

NAPADAČ RADNIKA OPTIMISTA Karić: Nadam se da ćemo se radovati u Tuzli
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Biće ovo veoma teška sezona za sve ekipe. Pauza od pet mjeseci sigurno je ostavila velike posljedice po sve klubove. Start lige je uvijek velika nepoznanica, ne znamo ko je koliko spreman, u kakvoj su formi ekipe, tako da na otvaranju svako može da pobijedi svakoga. Putujemo u Tuzlu da se nadigravamo sa pritivnikom, očekujem tvrd i neizvjestan meč u kojem će pobjeda pripasti ekipi koja napravi manje grešaka. Nadam se da ćemo na kraju mi biti ti koji će se radovati u Tuzli. Naporno smo radili tokom priprema tako da očekujem da naplatimo naš trud iz prethodnog perioda – rekao je Karić za oficijelnu fejsbuk stranicu semberskog kluba.

Nikola Popara se povrijedio na jednom od poslednjih treninga tako da tim menadžer Slavko Petrović na njega neće moći da računa. Ostali su spremni za start lige, a umjesto Popare priliku u startnoj postavi najverovatnije će dobiti Pavle Sušić.

Susret Sloboda – Radnik igra se u subotu sa početkom u 17.30 časova na stadinu “Tušanj” u Tuzli.