Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Napadači na Zvezdine vaterpoliste pušteni na slobodu

Hronika
Autor:

Foto: Slobodna Dalmacija/screenshot Youtube

Osumnjičeni za napad na vaterpoliste Crvene zvezde 9. fevruara, Jure G. iz Solina i Mirko C. iz Splita, pušteni su danas iz splitskog istražnog zatvora da se u nastavku postupka brane sa slobode.

Dvojici 25-godišnjaka određene su mjere opreza i obaveza javljanja dva puta nedjeljno nadležnoj policijskoj stanici, javila je Slobodna Dalmacija.

Županijsko državno tužilaštvo Split otvorilo je dva dana poslije napada istragu protiv četvorice mladića, zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo i pokušali da trojici vaterpolista – Aleksandru Kralju, Milošu Maksimoviću i Dušanu Vasiću nanesu teške tjelesne povrede.

Dvojica od četvorice napadača su zbog opasnosti od ponavljanja dijela zavšila u istražnom zatvoru.

Slobodna Dalmacija nezvanično saznaje da je, u neformalnom kontaktu sa sudom, sekretar VK “Crvena zvezda” Igor Milojević rekao da napadnuti igrači zbog zgusnutog rasporeda nikako ne mogu da dođu u Split na saslušanje, da opraštaju napadačima, da nemaju interesa da ih gone, kao i da su sportisti i ne žele da se bave tim slučajem.

Službeni dopis o takvom stavu, međutim, još nije dostavljen splitskom sudu, navodi list.

– Mi se bavimo sportom i uopšte ne želimo da stvaramo zlu krv. Srećom, nije bilo ozbiljnijih posljedica. Ostala je ta gorka mrlja poniženja koje je doživio Kralj, ali mi smo stavili tačku i odlučili da nastavimo da se borimo na sportskom terenu i da se tamo dokazujemo – rekao je Milojević za Slobodnu Dalmaciju.

Milojević je kazao i da su on i njegovi saigrači odlučni da ne dopuste da se takvo poniženje dogodi bilo kojem hrvatskom sportisti u Srbiji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO