Svijet

Napadi ne prestaju: Raketa pogodila štab mirovnih snaga UN

Mirovne snage UN u Libanu (UNIFIL) saopštile su danas da je raketa pogodila njihov štab na jugu ove zemlje.

izrael raketira palestinu u pojasu gaze
FOTO: MOHAMMED SABER / EPA

Naš štab u Nakuri pogođen je raketom i radimo na tome da provjerimo odakle. Naši mirovnjaci u to vrijeme nisu bili u skloništima. Na sreću, niko nije povrijeđen,  navodi se u saopštenju UNIFIL.

UNIFIL navodi da se nastavlja eskalacija na libansko-izraelskoj granici uprkos naporima koje ulažu mirovne snage.

Ranije tokom dana, Hamasovo oružano krilo “Brigade El Kasam” saopštilo je da je ispalilo 20 raketa iz Libana na dva izraelska naselja.

Libanski Hezbolah odvojeno je objavio da je gađao kasarne u izraelskoj Haniti navođenim projektilima i da je nanio žrtve u “neprijateljskim redovima”.

Pročitajte još

Izraelska vojska jutros je proglasila zabranjenu zonu za pristup javnosti u dubini od četiri kilometra od libanske granice i saopštila da je izvršila udar u Libanu zbog gađanja izraelske teritorije iz te zemlje.

Najmanje 2.450 Palestinaca je ubijeno, a 9.200 ranjeno od kada je Izrael započeo napad na Pojas Gaze, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja u palestinskoj enklavi.

Prema posljednjim podacima iz Izraela, od početka eskalacije 7. oktobra, kada je Hamas napao južni dio zemlje, ubijeno je oko 1.300 Izraelaca.

Izraelska vojska jutros je precizirala da je živote izgubilo 279 njenih pripadnika i da je potvrđeno da je Hamas odveo u Pojas Gaze 126 talaca.

Pored toga, vojska je saopštila 10. oktobra da su na izraelskoj teritoriji pronađena tijela 1500 pripadnika Hamasa.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije