Hronika

"NAPALI SU GA I NOĆ PRIJE" Djed mladića tvrdi da je on i ranije bio žrtva UBICA

Martin Barna (17) iz Novog Kneževca koji je, kako se sumnja, preminuo nakon što su ga brutalno pretukla četvorica mladića i ranije je bio žrtva vršnjačkog nasilja, i to istih mladića koji su privedeni zbog sumnje da su počinili ovaj stravičan zločin. Djed ubijenog mladića kaže da su osumnjičeni i prije mjesec dana brutalno pretukli njegovog unuka.

"NAPALI SU GA I NOĆ PRIJE" Djed mladića tvrdi da je on i ranije bio žrtva UBICA
Foto: screenshot RTS

Martinovo tijelo pronađeno je u parku u Novom Kneževcu 18. septembra ove godine, bez vidljivih povreda. Međutim, nakon obdukcije utvrđeno je da je smrt nastupila nasilno, te da je mladiću od udarca u stomak pukla jetra.

Pročitajte još

Zbog sumnje da su Martinu zadali smrtonosne udarce, ubrzo su uhapšeni M. D. (19), J. D. (18), kao i dvojica maloljetnika, koji su, prema navodima medija, u krvnom srodstvu. Naime, privedena su tri rođena brata i njihov brat od strica.

Naime, sumnja se da su privedeni mladići nakon kraće rasprave šutirali Martina rukama i nogama, usljed čega je zadobio smrtonosne povrede.

Nemet Nandor, djed ubijenog mladića, kaže da je njegov unuk i ranije bio žrtva privedenih mladića.

Prije nego što se to desilo, prethodno veče, isto su ga tukli i maltretirali, a i prije mjesec dana. Onda su ga pretukli totalno da je stigao u bolnicu, onda su ga i šili u bolnici – rekao je djed nastradalog mladića za RTS.

On kaže da su policiju obavijestili kada su mu razbili glavu, odnosno kada su mu rascjepali uvo.

– Došla je policija i napisala zapisnik da moj unuk nije kriv uopšte, nego su oni krivi, i ništa drugo – kaže djed.

Ovaj monstruozan čin šokirao je čitavu Srbiju i izazvao je buru komentara korisnika društvenih mreža koji izražavaju najdublje saučešće Martinovoj porodici, ali i najoštrije osuđuju zločin.

Igor Jurić je objavio fotografiju mladića na svom profilu na Fejsbuku, uz poruku da “o ovome ne smije da se ćuti”, kao i da je u novembru Martin trebalo da slavi punoljetstvo. Veliki broj građana se u komentarima oprostio od stradalog mladića porukom: “Počivaj u miru, anđeli neka te čuvaju”, dok njegovi prijatelji komentarišu da im je “bio kao brat”.

“Pretužno…”, “Strašno!”, “O Bože, zar je moguće?”, “Otkuda toliko agresije kod mladih ljudi?”, samo su neki od komentara i pitanja bez odgovora.

Mogli su se pročitati i komentari u kojima ljudi tvrde da su počinioci ovog ubistva već slovili za “loše momke”, te da u Novom Kneževcu maltretiraju svoje vršnjake, ali i starije sugrađane.

Pojedini korisnici su u komentarima i potvrdili riječi djeda stradalog mladića, tačnije to da je Martin od istih tih delikvenata prije oko mjesec dana zadobio povrede zbog kojih je morao da se obrati ljekaru.

Četvorici osumnjičenih za ubistvo nakon saslušanja u Tužilaštvu određen je pritvor do 30 dana.