Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAPETO NA SJEDNICI Predsjednica Srpske poručila da obraćanje poslanika bez maske NIJE PRIMJERENO

Politika
Autor:

Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da nije primjereno da se bilo ko od poslanika obraća za govornicom na sjednici Narodne skupštine bez zaštitne maske i odbacila tvrdnje opozicije da građane Srpske dijeli u zavisnosti od političkog opredjeljenja.

– Valjda je nošenje zaštitne maske standard koji mora vrijediti za sve, ali izgleda da za vas ne vrijedi – rekla je Cvijanovićeva tokom posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske tokom koje su ranije poslanici PDP Draško Stanivuković i Igor Crnadak istupali za govornicom bez zaštitne maske.

Ona je istakla da je Crnadak propustio priliku da kaže da je u FBiH bila zabrana kretanja osobama do 18 godina.

– FBiH je mnoge mjere ukidala i bez namjere da nas obavijesti. To je potvrda nekih stvari o kojima mi u političkom kontekstu govorimo – dodala je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da zadržava pravo da komentariše opoziciju, sve dok opozicionari komentarišu njen rad.

– Ne mislim da se lišim tog prava zato što sam predsjednik Republike. Imala sam namjeru da uključim što više predstavnika zakonodavne vlasti u donošenje uredbi, ali oprostite na iskrenosti, procijenila sam da ne biste bili konstruktivan faktor u donošenju brzih rješenja i u rješavanju pitanja važnih za građane – kaže Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, opozicija se nije osvrnula na činjenicu što njeni poslanici kažu da hoće da zaraze poslanike ili kada se neprimjereno dobacuje premijeru Srpske.

– Jeste li saglasni sa vašim kolegom koji kaže “Hoću sve da vas zarazim”?! Čini mi se da ste jako žalosni što nemate pozicije na nivou BiH, a podsjetiću da niste bili pobjednik izbora kada ste prije nekoliko godina ušli u vlast – poručila je Cvijanovićeva Crnatku.

Ona je ponovila da ništa ne radi mimo poslova i ovlašćenja koje ima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO