Qatar 2022

NAPRAVILI VELIKI PROPUST FIFA predmet podsmjeha zbog hrvatskog reprezentativca

Velika takmičenja poput Svjetskog fudbalskog prvenstva nije lako organizovati, ali je i utisak da u Kataru mnogo toga ne funkcioniše kako bi trebalo, dijelom zbog domaćina, ali i zbog FIFA.

NAPRAVILI VELIKI PROPUST FIFA predmet podsmjeha zbog hrvatskog reprezentativca
FOTO: EPA-EFE/ ABIR SULTAN

Kao da ni neke banalne stvari ne mogu da budu obavljene tako, da zbog istih ne budu predmet podsmjeha na društvenim mrežama.

Sada se na FIFA zvaničnoj aplikaciji posvećenoj Mundijalu može pronaći i “fantasi fudbal” preko kog se sakupljaju poeni na konto učinka fudbalera na turniru i tu je došlo do novog “problema”.

FIFA je uspjela da napravi previd, koji se tiče jednog hrvatskog fudbalera. Naime, čuvar mreže Vatrenih Dominik Livaković nema svoju sliku, već je kraj njegovog imena fotografija rezervnog golmana Ekvadora Aleksandra Domingeza.

FOTO: FIFA FANTASY/SCREENSHOT
FOTO: FIFA FANTASY/SCREENSHOT

Interesantno je i to da nije u pitanju generički lik, koji bi se našao ukoliko zaista nemaju Livakovićevu sliku, koja uredno stoji na zvaničnom sajtu takmičenja.

Svjetska kuća fudbala je tako uspjela još jednom da izazove reakcije kada je Mundijal u pitanju, kom su propusti očito postali zaštitni znak.

Prihvati notifikacije