Politika

„NARAVNO DA BISMO PODRŽALI SMJENU VLADE“ Šarović o mogućoj promjeni izvršne vlasti Srpske

Naravno da bismo podržali smjenu Vlade Republike Srpske, posebno ovog saziva. Nakon gotovo dvije godine mandata, ovi članovi Vlade nisu se proslavili u svom radu. Naprotiv, vidjeli smo izuzetno loše rezultate.

„NARAVNO DA BISMO PODRŽALI SMJENU VLADE“ Šarović o mogućoj promjeni izvršne vlasti Srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

To je za Srpskainfo rekao predsjednik SDS Mirko Šarović govoreći o sve glasnijim spekulacijama u javnosti da se sprema smjena aktuelne Vlade RS na čelu s premijerom Radovanom Viškovićem.

– Činjenica da se ključne odluke konstantno donose mimo Vlade, na drugom mjestu, takođe ide u prilog potrebe njene smjene. Izlazak DNS iz većine i trenutno konfuzno stanje kod nekoliko koalicionih partnera krije odgovor, bar za izvjesno vrijeme, da li ova Vlada ima stabilnu podršku i da li će doći do turbulencija i krize koja će pojačati mogućnost njene smjene – rekao je Šarović.

Pročitajte još

Dok naši izvori u Vladi i vodećoj stranci vladajuće koalicije SNSD tvrde da od toga nema ništa, u političkim krugovima se priča čak i o novim kadrovskim rješenjima u budućoj Vladi. Prema tim informacijama, neki od ministara bi zamijenili Viškovića, a razlog treba tražiti kako u „provjetravanju“ vlastitih redova, tako i u izbacivanju iz Vlade ministara onih stranaka koje su izašle iz koalicije.

Nakon što je DNS izašao iz vlasti, vladajuća koalicija i dalje ima većinu u Narodnoj skupštini Srpske. I pored toga, lider DNS Nenad Nešić juče je izjavio da će, u razgovoru s opozicijom, vidjeti da li postoji mogućnost formiranja neke nove skupštinske većine na nivou RS, ali i BiH.

Prihvati notifikacije