Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Narod silu ne prašta

Kolumne
Autor:

Foto RAS arhiva

Fotografije i snimci obračuna policije sa građanima u Banjaluci obišle su svijet.

Tragovi krvi na glavnom banjalučkom trgu, bake koje očajnički pokušavaju da zaštite svoje unuke od pendreka, okrvavljena glava žene, izbezumljeni mladi policajac koji leži na asfaltu… Banjalučanka koja pred kordonom „kornjača“ kleči i moli da se nasilje zaustavi. Sve je to posljedica nečijeg naređenja.

Istovremeno, na banjalučkom trgu bilo je i policajaca koji su profesionalno radili svoj posao, koji su pozivali da se goloruk narod ne tuče. Bilo je i inspektora koji su u svom tom haosu radili onako kako to nalaže zakon.

Eto, uklonjeno je „Davidovo srce“ sa trga, ali i dalje ne znamo ko je ubio Davida Dragičevića. Da li je to mjesto mirnog okupljanja građana predstavljalo opasnost po nečiju bezbjednost?! Ako je predstavljalo opasnost, zašto ga niste uklonili odmah? Čega ste se bojali devet mjeseci?

Međutim, javnost i dalje ne zna ko je naredio spornu pres konferenciju policije nakon pronalaska tijela ubijenog mladića na kojoj su iznesene netačne informacije i na kojoj je oblaćena žrtva.

Gdje su ubice Davida Dragičevića i njihovi pomagači? Na to nema odgovora, ali vas boli kada ogorčeni roditelji u svojoj muci traže pravdu.

Nadamo se da na imena ubica Davida Dragičevića nećemo čekati kao na imena ubica Milana Vukelića, Riste Jugovića, Srđana Kneževića i drugih.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO