Politika

"NAS ŠALJU U PARK, A ONI MOGU I NA TRG" Trivićeva o prvom danu predizborne kampanje

Prvi dan kampanje pokazao je da su neki članovi društva "jednakiji" od onih drugih.

"NAS ŠALJU U PARK, A ONI MOGU I NA TRG" Trivićeva o prvom danu predizborne kampanje
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poručila je ovo narodna poslanica PDP, Jelena Trivić, komentarišući prvi dan predizborne kampanje i događaj koju su partije iz vlasti organizovale sinoć u centru Banjaluke.

– Vladajuća oligarhija svoju kampanju otvorila je na Trgu Кrajine ne poštujući zabrane okupljanja građana od preko 50 ljudi na otvorenom. Može im se. Jeste, vi ste vlast, mi politička opozicija  – poručila je ona.

Dodaje da bi u normalnoj demokratiji trebalo da postoje standardi, norme, pravila, nešto što se zove dostojanstvo, dobra praksa, poštovanje drugih.

– Кada smo nas nekoliko narodnih poslanika organizovali protestna okupljanja, poslati smo u Park Mladen Stojanović iako smo tražili da protesti budu na Trgu. Obrazloženje je bilo da su okupljanja na Trgu do daljnjeg zabranjena – poručila je Trivićeva.

Dodaje da juče nije bilo tako, jer su neki sami sebi dozvolili okupljanje na Trgu.

– Jer vas nema ko da kazni. Vi ste sami sebi institucije. Imamo Republiku Srpsku za koju se ginulo, ali ona danas nema institucije. Jer ste vi vlast, takvi kakvi jeste, za vas institucije nisu tu da propisuju pravila igre, nego da biste se vi igrali njima. I cijelom Republikom Srpskom – poručila je ona.

Ona je nadležne upitala šta su tim poručili njoj?

Pročitajte još

– Da su moje dosadašnje kritike upućene vama kao vlastima preslabe i preblage, da vi uvijek  možete gore i bahatije. I što je najgore, uživate u tome. Uživate u sili – upitala je ona.

Kaže da to nije odraz nemoći, nego  bezobrazluka i nepoznavanja demokratskih normi.

– Pokušavam da vas razumijem i sagledam kao ljude. Razumijem da želite političku pobjedu, želim je i ja. Ali ne po svaku cijenu. Ne po cijenu urušavanja institucija, ne po cijenu podjela u narodu, ne po cijenu Republike Srpske, ne po cijenu loših i nakaradnih poruka prema omladini, ne po cijenu da me se bilo ko stidi – rekla je Trivićeva.