Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NAŠEG SINA NIŠTA NE MOŽE VRATITI” Otac ubijenog Bojana Milovanovića traži maksimalnu kaznu za Bilčara

Hronika
Autor:

Foto: Srpskainfo

Tražim da sud ovog monstruma osudi na maksimalnu kaznu. Našeg sina ništa ne može vratiti, ali ćemo biti mirni ako dobije zasluženo. Bojan je imao planove, a sada je sve ugašeno, izjavio je u Okružnom sudu u Banjaluci Milan Milanović otac ubijenog Bojana (29) iz Kozarske Dubice.

Za ubistvo Bojana sudi se Goranu Bilčaru. U ovom slučaju zbog učešća u tuči sudi se Bilčarevom prijatelju Marku Mihajiloviću (27) iz Banjaluke te Milovanovićevim drugarima Đorđu Borovčaninu (25)  i Đorđu Đenadiji (21) iz Kozarske Dubice.

Tužilaštvo i odbrana danas su iznijeli završne riječi u ovom postupku, a izricanje presude zakazano je za ponedjeljak.

– Bilčar je postupao s direktnim umišljajem i htio je da ubije Milovanovića. Na to ukazuje da je  žrtvi zabio šrafciger u glavu do drške i da ga je ubo u vrat. Udarci su bili u vitalne dijelove tijela. Ostali optuženi mladići doprinijeli su sukobu i teškoj posljedici, smrti mladića sina jedinca jedne porodice – kazao je tužilac Saša Labotić.

Bilčarev advokat, Branko Ristić istakao je da tužilaštvo nije dokazalo optužbe i da njegov branjenik nije postupao s direktnim umišljajem.

– On je napadnut i ovdje se radi eventualno o ubistvu na mah ili prekoračenju nužne odbrane – kazao je Ristić.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Bojan Milovanović

Bilčar je izrazio saučešće porodici stradalog i istakao da nikog nije htio da ubije te da mu se od tog dana život pretvorio u pakao i da prihvata svaku kaznu. Marko Mihajilović, koji se branio sam, tražio je da ga sud oslobodi jer nije nikoga napao i učestovao u tuči.

Oslobađajuće presude tražili su i branioci Borovčanina i Đenadije, Miljkan Pucar i Draško Zec.

Zastupnik porodice ubijenog Milovanovića, advokat Mirko Dabić istakao je da oni traže nadoknadu štete u ukupnom iznosu od 74.000 KM.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO