Hronika

NAŠLI IH ZAGRLJENE NA PODU Ispovijest oca čiji su sin i snaha stradali u požaru

Umrli su, ugušili su se zagrljeni. Tako su ih vatrogasci našli na podu sobe. Sin je bio u papučama, a snaha u spavaćici.

NAŠLI IH ZAGRLJENE NA PODU Ispovijest oca čiji su sin i snaha stradali u požaru
FOTO: MLADEN ŠURJANAC/RAS SRBIJA

Nije im bilo spasa jer je dim ulazio kroz ventilaciju kupatila – kroz suze priča Branislav Nesimovski, koji je izgubio sina Aleksandra (45) i snahu Mariju (47) u vatrenoj stihiji u subotu, ranom zorom, u soliteru na Bulevaru Milutina Milankovića 110 u Novom Beogradu.

Ovaj stariji Novobeograđanin još ne može da shvati šta se desilo i kako je u jednom momentu izgubio i sina i snahu, piše Blic.

– Vatrogasci su mu ispričali da ne pamte takav požar. Vatra je izbila u stanu ispod njihovog, ali ne sa njihove strane. Neki idiot nije ugasio cigaretu, bacio je pikavac, a u stanu je imao i bocu sa kiseonikom i benzin. Vatra je krenula nagore, ali je plamen bio prejak, topio je gvožđe, jer se bicikla mog sina potpuno istopila. Komšija je pokušao da ih probudi, lupao im na vrata, ali vjerovatno od premora nisu čuli lupanje. Aleksandar se vjerovatno probudio, obuo papuče i pokušao da izađe, ali nije uspio zbog plamena. Vratio se, ali on i Marija nisu mogli da skoče sa desetog sprata. Dim se proširio i ušao u ventilaciju stana i ugušili su se. Zagrljeni, kao što su uvijek i bili – kaže nesrećni otac.

Sina je posljednji put vidio u petak po podne, kada je Aleksandar došao do njegove zgrade.

– Imam više od 65 godina i ne smem da izlazim iz kuće, zbog vanrednosg stanja. Aleksandar je došao do zgrade, a ja sam izašao na terasu i pričali smo. Zanimalo ga je šta mi treba i bacio sam mu spisak potrepština i novac. Kupio je i ubrzo se vratio, a trebalo je da ode do majke koja stanuje na Bežaniji i nju snabdije potrebnim namirnicama – kaže neutješni Branislav.

Branislav je tada dao sinu i novac da napuni rezervoar da bi u svakom momentu mogao da obiđe njega i majku.

Pročitajte još

– Rekao mi je da nije još primio platu, pa sam mu dao pare da ima za svaki slučaj. Kasnije su u stanu našli te pare, odvojio ih je da bi platio račune. Toliko je bio svjestan i savjestan – napominje Branislav.

Aleksandar i Marija bili su u braku 12, 13 godina, a 18 godina u vezi. Živjeli su u stanu koji je Marija naslijedila od roditelja.

– Moja snaha je bila jedinica. Roditelji su joj umrli kada je bila mlada. Nažalost, nisu imali djecu. Pokušavali su. Išli su na neke tretmane. Da li su i skoro išli, ne znam, jer su bili tajnoviti. Nisu željeli da pričaju, da im se nešto ne izjalovi. Možda je snaha i bila trudna. Ko zna, saznaću kada stigne obdukcioni izvještaj – tihim glasom priča Aleksandrov otac.

Aleksandar i Marija biće sahranjeni danas na Centralnom groblju.

– Tamo su sahranjeni Marijini roditelji, imaju porodičnu grobnicu – kroz suze kaže neutješni otac.