Kultura

Nastavak turneje "Bijelog dugmeta": U petak spektakl u Banjaluci, Alen se oporavlja poslije operacije

U Banjaluci se sa nestrpljenjem očekuju koncert grupe “Bijelo dugme” koji se održava u okviru njihovog jubileja - “50 godina” postojanja.

Nastavak turneje "Bijelog dugmeta": U petak spektakl u Banjaluci, Alen se oporavlja poslije operacije
FOTO: BOSNAINFO

Republika Srpska obožava „Dugmiće“. Sve karte za koncert u petak 5. jula su rasprodate, što će se uskoro desiti i sa koncertom zakazanim za Trebinje 3. avgusta.

Potom slijede koncerti u Hrvatskoj – Pula (25. avgust) i Split (31. avgust).

Spektakularan koncert „Bijelog dugmeta“, povodom 50 godina od osnivanja benda koji je ispisao stranice istorije rokenrola na ovim prostorima, obilježio je drugo veče Arsenal festa 2024 u Kragujevcu. Više od dva sata prostorom Kneževog arsenala orili su se hitovi iz svih faza karijere „“. Goran Bregović, Mladen Vojičić Tifa, Alen Islamović, Zoran Redžić, Dragan Điđi Jankelić i Ogi Radivojević, koji se priključio grupi na klavijaturama, priredili su u srcu Šumadije koncert za pamćenje. Tifa je pjevao prvi dio koncerta, nakon čega se pojavio Alen.

Svi su se zabrinuli šta se dešava sa pjevačem Alenom Islamovićem kada je izašao na binu sa štakama. Saznali smo šta se zapravo desilo poslije koncerta u Nišu; Alen je kao pasionirani ljubitelj tenisa otišao da s prijateljima odigra meč. Desio mu se peh prilikom kog je povredio tetivu iznad pete. Hitno je prebačen u bolnicu i operisan. Bukvalno se to dogodilo tri dana prije koncerta u Kragujevcu.

Pročitajte još

Kao pravi profesionalac pojavio se na koncertu. Povreda ga nije spriječila da, sjedeći, otpjeva za čistu desetku. Fokus je, očekivano, bio, počev od himnično otpjevane „Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo“, na posljednja dva albuma grupe. Uz vijorenje zastave Jugoslavije u publici, uglas se pjevalo „Zar ne vidiš da pravim budalu od sebe“, „Evo, zakleću se“, „Šta ima novo“, „Nakon svih ovih godina“, „Napile se ulice“…

Alenu su „pripale“, iz prve faze grupe, „Na zadnjem sjedištu moga auta“, „Ne spavaj, mala moja, muzika dok svira“ i „Doživjeti stotu“. Ubjedljivo finale udružilo je njih dvojicu, te su zajednički otpjevali „Hajdemo u planine“, „Đurđevdan“, „Ima neka tajna veza“ i „Ružica si bila“. „Bijelo dugme“ je, uz prilagođen tonalitet i tempo pjesama, zvučalo bolje nego na koncertima 2005. godine.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu