Sport

NASTAVLJA SE TALASANJE U BAZENU Podrška bivšim vaterpolistima Partizana

Bura u Bazenu se nastavlja.  Bivši vaterpolisti Partizana su se, još ranije, povodom loše situacije u klubu pismom obratili javnosti.

NASTAVLJA SE TALASANJE U BAZENU Podrška bivšim vaterpolistima Partizana
Foto: A. Dimitrijević/RAS

Nekoliko dana kasnije nakon pisma bivših prvotimaca VK Partizan, jednoglasnu podršku ovoj inicijativi pružilo je Udruženje trenera VK Partizan, kao i kompletan prvi tim.

Njihova pisma takođe prenosimo u celosti:

Pismo podrške prvotimaca VK Partizan

Mi, igrači VK Partizana, koristimo ovu priliku da apsolutno podržimo sve zahtjeve i namjere naših starijih, proslavljenih vaterpolista. Još jednom želimo iz prve ruke da ukažemo na probleme sa kojima smo se susretali, od kako smo postali prvotimci VK Partizana. Prethodna sezona je bila neizdrživa, više od pet mjeseci nisu postojali ni osnovni uslovi za trening na našem bazenu. Bili smo prinuđeni da tražimo termine na drugim bazenima, kako u Beogradu, tako i po drugim gradovima u Srbiji.

Svaki vikend smo čekali informaciju gde treniramo sledeće nedelje. Kada ne bismo dobili slobodne termine na drugim bazenima, trenirali smo u parku na Tašmajdanu. I pored svih ovih problema nismo imali ni minimalno razumijevanje, ni podršku od strane Uprave. Da ne spominjemo da smo opremu dobijali od naših sponzora, darodavaca, a o platama i da ne govorimo. Zbog svih ovih problema sa kojima smo se borili, veoma smo zahvalni Filipoviću, Gociću, Nikiću, Koroliji i ostalim našim starijim kolegama što su pokrenuli inicijativu za promjenu u VK Partizan. Odbijamo svaku dalju saradnju sa trenutnom upravom, i nadamo se da će do pozitivnih promena doći što prije. Molimo sve koji mogu, da pomognu VK Partizan da se vrati na stare staze slave i uspeha.

Pismo podrške Udruženja trenera VK Partizan

Udruženje trenera održalo je sastanak na kojem je dogovoreno da treneri neće potpisivati ugovore sa klubom sve dok se upravljanje klubom ne vrati u legalne tokove, odnosno dok se uspješno ne organizuje Skupština. Nju je potrebno da zakaže legalni predsednik Skupštine Zoran Avramović, sa tačkama dnevnog reda koje je u svom rešenju naveo Gradski sekretarijat sa sport, a svojom odlukom potvrdilo Ministarstvo omladine i sporta.

Treneri će u ovom periodu u punom kapacitetu i profesionalno ispunjavati sve svoje obaveze prema ekipama za koje su zadužene.

Dodatno, treneri će na minimum svijesti komunikaciju sa kancelarijom kluba do uspješnog završetka Skupštine koju će zakazati Zoran Avramović. Minimum komunikacije obuhvata sportsku problematiku (oragnizacija treninga, utakmica,putovanja) eventualne situacije u vezi sa virusom COVID-19 i organizaciju Skupštine kluba u organizaciji Avramović Zorana.

Treneri zahtijevaju da kancelarija prestane sa opstrukcijom u procesu rada trenera, da se pod hitno deblokira račun Udruženja kako bi se trenerima isplatila plata, koju nisu primili već četiri meseca.

Treneri: Mirko Petrović, Miloš Korolija, Nebojša Mitrić, Marko Bašić, Aleksandar Nikolić, Siniša Budrak, Safet Hodžić, Nenad Ilić, Dušan Gajić, Nebojša Davidović, Matija Ćulafić, Teodor Bradajić i Uroš Predragović”