Sport

NASTAVLJEN RAT PARTIZANA I ABA LIGE Crno bijeli ne priznaju rukovodstvo

Dugo traje spor oko predsjedavanja ABA ligom, odnosno zahtjeva Partizana da se FMP izbaci iz lige zbog navodnog sukoba interesa sa Crvenom zvezdom.

NASTAVLJEN RAT PARTIZANA I ABA LIGE Crno bijeli ne priznaju rukovodstvo
FOTO KK PARTIZAN

Ta priča je dobila svoj zaključak: FMP predsjedava ABA ligom. To se može zaključiti iz današnjeg saopštenja predsjedništva takmičenja, objavljenog na zvaničnom sajtu, u kome se javnost obavještava o tekućim stvarima. Ipak, Partizan ne sjedi skrštenih ruku.

Saopštenje glasi ovako:

– Tokom zasijedanja koje su održali članovi predsjedništva Đorđije Pavićević (Mornar), Željko Žilavec (Zadar) i Zoran Tošković (FMP) donesena je serija jako važnih odluka za funkcionisanje regionalnog takmičenja sljedeće sezone, a pogotovo tokom pandemije kovida-19.

Predsjedništvo ABA za sezonu 2020/21. čine članovi: Zoran Tošković, predsjednik i dva potpredsjednika, Đorđije Pavićević i Željko Žilavec.

Razgovaralo se o informacijama oko raznih mogućnosti za igranje utakmica, a potvrđen je i protokol ABA o kovidu-19; razgovaralo se i o raznim opcijama u slučaju prekida takmičenja i marketinškim regulacijama, koje su pripremili direktor Dubravko Kmetović i sportski direktor Milija Vojinović.

Usvojena je i informacija o vansudskom poravnanju ABA lige i KK Crvena zvezda, a potvrđena je i nagodba.

Predsjedništvo je podržalo sve prijedloge g. Kmetovića i g. Vojinovića i izrazilo je veliko zadovoljstvo zbog činjenice da su klubovi uradili isto na njihovom sastanku 2. septembra.

Predsjedništvo se jednoglasno dogovorilo da održi novu sjednicu što prije moguće, sa ciljem da se obezbjedi realizacija odluka donijetih na prethodnim sjednicama skupština ABA lige i nesmetanog funkcionisanja ABA lige – stoji u saopštenju.

Potpisali su ga Tošković, Pavićević i Žilavec.

Pošto se liga našla u svojevrsnoj blokadi kada je Partizan odbio da se unos vlasničkih prava prenese na FMP, crno-bijeli su objavili da nemaju ništa protiv da tim iz Železnika igra ABA ligu dok se ne riješi pitanje navodnogsukoba interesa, ali nisu glasali za prenos vlasničkih prava.

Nije se dugo čekalo na reakciju Partizana:

– Predsjedništvo u ovom obliku ne postoji jer FMP nema vlasnički udio u ligi. Ovakav tekst na sajtu predstavlja veliku sramotu ABA lige!

Svaki potez ovog nelegalnog organa nema nikakvu pravnu snagu i KK Partizan će ih tretirati kao vazduh, a pojedinci bi za ovo mogli da odgovaraju!