Banjaluka

Nastavljeno objavljivanje odluka u Službenom glasniku: Inicijativa za besplatne placeve za višečlane porodice i oštrije kazne za vandalizam

Nastavljeno je objavljivanje odluka u Službenom glasniku Grada Banjaluka.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Tako je, između ostalog, objavljen zaključak o pokretanju inicijative da porodice sa četvoro i više djece dobiju besplatne placeve za gradnju stambenog objekta, ako nemaju riješeno stambeno pitanje.

Gradonačelnik Draško Stanivuković pokrenuo je ovu inicijativu za donošenje Zaključka o pokretanju inicijative za izmjenu Zakona o stvarnim pravima, a čiji cilj je stambeno zbrinjavanje porodica sa četvoro i više djece. Izmjenom Zakona o stvarnim pravima, na predloženi način, stvorio bi se zakonski okvir, kako za Grad i sve jedinice lokalne samouprave u Republici Srpskoj, tako i za Republiku, da na konkretan način riješi stambeno pitanje višečlanih porodica.

Među brojnim važnim odlukama objavljena je i odluka kojom su pooštrene kazne za vandalizam i uništavanje gradske imovine, kako bi se u što većoj mjeri spriječilo djelovanje nesavjesnih pojedinaca.

Pročitajte još

Iz Grada podsjećaju da je zbog neobjavljivanja odluka u Službenom glasniku na čekanju bila primjena brojnih važnih odluka. Od kraja prošle sedmice riješen je ovaj problem i počelo je objavljivanje odluka koje su na čekanju bile gotovo tri mjeseca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije