Društvo

Natalija Trivić čestitala Savindan: Djela Svetog Save su jasan putokaz koji treba slijediti

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić uputila je čestitku povodom Savindana osnovnim i srednjim školama u Srpskoj, u kojoj je istakla da su djela Svetog Save jasan putokaz koji treba slijediti, jer osvjetljavaju put znanja, ljubavi i pravednosti.

Natalija Trivić čestitala Savindan: Djela Svetog Save su jasan putokaz koji treba slijediti
FOTO: UJEDINJENA SRPSKA

Trivićeva je navela da je neprocjenjivost onoga što je Sveti Sava ostavio u nasljeđe potvrđena kroz vijekove, a potvrđuje se i svakim novim danom, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulutre.

– Povodom školskog praznika Svetog Save učenicima u Republici Srpskoj, rukovodstvu škola, te nastavnom i vannastavnom osoblju upućujem najljepše čestitke. U potpunosti nas i danas zadivljuje čistota njegove prosvjetiteljske misli i djela i istovremeno obavezuje da stremimo ka najboljem – navodi se u čestitki.

Trivićeva je podsjetila da nagrada koju Ministarstvo prosvjete i kulture dodjeljuje prosvjetnim radnicima za izuzetne rezultate u radu nosi veliko ime Svetog Save.

– Snaga i značaj imena Svetog Save utkana u nagradu čine dodatnu čast svim nagrađenima. Želja nam je da osnažimo ugled prosvjetnih radnika i ukažemo na prosvjetiteljsku ulogu vaspitača, učitelja, nastavnika i profesora koji svoj posao rade uz mnogo ljubavi, strpljenja i razumijevanja – dodaje se u čestitki.