Hronika

"NAVLAČIŠ MI NA OCA LUĐAČKU KOŠULJU" Ne prestaju prijetnje za učenicu koja je prijavila nastavnika za pedofiliju

Javnost BiH zgrožena je novim slučajem pedofilije u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić”, područna škola u Blatuši, gdje je, navodno, razrednik Mensud Hodžić (62) nudio seks i prijetio svojoj 14-godišnjoj učenici.

"NAVLAČIŠ MI NA OCA LUĐAČKU KOŠULJU" Ne prestaju prijetnje za učenicu koja je prijavila nastavnika za pedofiliju
Foto: Avaz screenshot

Nakon što je objavljena ekskluzivna ispovijest u kojoj je djevojčica otkrila detalje ovog šokantnog slučaja te objavaila SMS poruke koje joj, navodno, šalju razrednik i njegov sin, javnost je osudila i direktora škole koji je sve, kako tvrdi porodica učenice, htio zataškati.

Na društvenoj mreži Fejsbuk pokrenuta je inicijativa da se roditelji ujedine, bojkotuju nastavu kod spornog razrednika, ali i protestuju ispred škole.

Svi roditelji čija djeca idu u ovu školu trebaju preduzeti nešto. Djecu ne slati nikako u školu dok se ovo ne riješi. Sutra to može biti i vaše dijete. Pozivam da bojkotujemo njegovu nastavu, da ne dozvolimo našim djevojčicama da idu na njegove časove – samo su neki od komentara.

Za to vrijeme, učenica nastavlja dobijati prijeteće poruke.

– Navlačiš mi na oca luđačku košulju. Nećeš ni ti bolje proći, sigurna budi. Čini mi se ni nastavnica ti nije kod kuće. Ha-ha-ha – navodi se u poruci od subote naveče.

Prijava policiji

Porodica je kada je SMS stigao u 22.31 sat, odmah otišla i sve prijavila policiji.

Sve je počelo 1. marta. Hodžić, koji sve negira, navodno je poslao učenici sliku ženskog spolnog organa, potom poruke u kojima joj nudi seks. Kada je sve prijavila, počinje pakao za nju, porodicu i nastavnicu. Pratnje, uhođenja i prijetnje smrću njihova su svakodnevica. Razvratni razrednik pokušao se ubiti u petak kada je popio veću količinu tableta i završio u Kantonalnoj bolnici Zenica, piše Avaz.

Ozbiljne optužbe

Osim poziva na bojkot, na Fejsbuk stranici javili su se brojni bivši učenici i roditelji učenika ove škole, koji tvrde da Hodžićeva nastranost traje godinama.

– Moje curice išle su u tu školu. Kad je starija išla na ekskurziju u Hrvatsku s njim u pratnji, morale su se zaključavati u sobe – jedan je od komentara.

Druga je istakla da je bila učenica tog čovjeka i da je još 1984. gledao djevojčice, a radio je u nemilskoj školi.

– Takav je bio i prije 12 godina, kada je meni predavao. Prijavila sam ga, ali se zataškalo – riječi su nekadašnje učenice ove škole.

(Avaz)