Gradovi

TODOROVIĆ SE ŽALI NA KRŠENJE IZBORNOG ZAKONA “CIK-u upućen zahtjev da PONOVI GLASANJE u Doboju”

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Doboj Srđan Todorović rekao je da je ova stranka zbog, kako kaže, kršenja Izbornog zakona podnijela zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH za ponovno održavanje izbora u ovom gradu.

TODOROVIĆ SE ŽALI NA KRŠENJE IZBORNOG ZAKONA “CIK-u upućen zahtjev da PONOVI GLASANJE u Doboju”
FOTO: SRNA
Srđan Todorović

Todorović, koji je bio kandidat SP za gradonačelnika, rekao je novinarima da će ova stranka podnijeti i pojedinačne zahtjeve za utvrđivanje krivične odgovornosti protiv onih predsjednika i članova biračkih odbora na kojima su utvrdili kršenje izbornih zakona Republike Srpske i BiH.

On tvrdi da je glavni krivac za izborne neregularnosti predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Nenad Paleksić, te navodi da su ovoj komisiji dostavili oko 100 prigovora.

Pročitajte još

Todorović je rekao da su prigovore na sprovođenje izbornog postupka CIK-u, zajedno sa SP, dostavili i DNS, PDP, SDS, Narodni pokret “Banjaluka zove”, a naknadno i SDA.

Na osnovu prebrojanih glasova sa 105, od ukupno 106 redovnih biračkih mjesta u Doboju, najviše glasova za gradonačelnika dobio je kandidat SNSD Boris Jerinić 34.734 ili 82,3 odsto.

Kandidat SP Srđan Todorović osvojio 5.461 glas ili 12,93 odsto, a kandidat SDS Cvijan Filipović 2.016 glasova ili 4,88 odsto, potvrdio je danas predsjednik GIK Doboj Nenad Paleksić.

– GIK je primio 251 prigovor. U 99 odsto slučajeva odnosili su se na prisustvo posmatrača na biračkim mjestima – rekao je Paleksić na konferenciji za novinare.