Politika

NDP: Cvijanovićeva neistinama želi da NAVUČE BIJES Srba na Čavića, javno izvinjenje sprečava tužbu

Predsjednik NDP Dragan Čavić najavio je da će tužiti premijerku Srpske Željku Cvijanović zbog, kako je istakao, kleveta izrečenih na njegov račun.

NDP: Cvijanovićeva neistinama želi da NAVUČE BIJES Srba na Čavića, javno izvinjenje sprečava tužbu
Foto Dejan Božić/RAS Srbija

Saopštenje za javnost NDP prenosimo u cjelosti.

Željka Cvijanović je juče, u svojoj nemoći da pristojno odgovori na stav Dragana Čavića o njenom učinku kao predsjednice Vlade Republike Srpske, prostački i neprimjereno jednoj dami oklevetala narodnog poslanika i bivšeg Predsjednika Republike Srpske.

Po ko zna koji put izrečenu laž iz redova SNSD-a na račun predsjednika NDP-a je ponovila u najprimitivnijoj i uvredljivoj formi.

Kao što je grandiozno zaključivala da je struja u Republici Spskoj jeftinija za 113 odsto nego u Hrvatskoj i da je za vrijeme njene vlade prosječan životni vijek građana Republike Srpske produžen za četiri godine nastavlja da lupeta i neistine o svojim političkim neistomišljenicima.

Pročitajte još

Dragan Čavić će, zbog izgovorenih laži kojim ga želi kompromitovati u srpskom narodu, tužiti Željku Cvijanović za klevetu, kao i svakog sljedećeg koji ovakvim gnusnim neistinama želi navući bijes Srba na Dragana Čavića, čime se ozbiljno ugrožava bezbjednost njega i njegove porodice.

Jedini način da Željka Cvijanović izbjegne tužbu je da se javno izvini bivšem predsjedniku Republike Srpske za juče izgovorene neistine.

Žalosno je što će ovakva osoba biti kandidat za Predsjednika Republike Srpske ispred SNSD-a, jer takvu kakva je, srpski narod Republike Srpske nije zaslužio ni da bude kandidat, a kamoli Predsjednik Republike Srpske.

Umjesto odgovora za ozbiljne optužbe za korupciju i potpuni diletantizam u vođenju Vlade Republike Srpske, sadašnja premijerka pokušava zloupotrebiti Izvještaj o Srebrenici, koji vjerovatno nikada u cjelosti nije ni pročitala pa njime, poput režimskih poluanalitičara, maše u javnosti.

Prebacivanje odgovornosti i spinovanje događaja o kojima, vrlo vjerovatno, ne zna mnogo, za potrebe dnevne politike i zabavljanja javnosti, govori o bezidejnosti i besposličarstvu nekoga ko je najodgovorniji za potpuno uništenje privrede, sramne plate radnika u Republici Srpskoj i najniže penzije u Evropi – saopštio je NDP.